News

Komentari 2

Klub Socijaldemokrata za potpredsjednika Sabora predlaže Davorka Vidovića

Klub Socijaldemokrata za potpredsjednika Sabora predlaže Davorka Vidovića

Klub zastupnika Socijaldemokrata utorak je predložio Davorka Vidovića na mjesto potpredsjednika Sabora, te je odlučio da vodstvo Kluba preuzme Ivana Posavec Krivec umjesto Domagoja Hajdukovića

Klub zastupnika Socijaldemokrata, kao najveći oporbeni klub u Saboru, odlučio je u utorak predložiti Davorka Vidovića na mjesto potpredsjednika Sabora, te je odlučio da vodstvo Kluba preuzme Ivana Posavec Krivec umjesto Domagoja Hajdukovića, koji će biti njegov potpredsjednik.

„Budući da smo najbrojniji oporbeni Klub pripada nam mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora i za tu poziciju smo predložili Davorka Vidovića, o čemu bi Sabor trebao glasati sutra”, izjavila je novinarima Ivana Posavec Krivec.

Klub Socijaldemokrata postao je najbrojniji oporbeni klub nakon raskola Kluba SDP-a na dva dijela, na SDP-ov sa 14 članova i novi Klub socijaldemokrata s 18 članova.

Prema saborskom Poslovniku tri potpredsjednika Sabora biraju se na prijedlog parlamentarne većine, a dva na prijedlog parlamentarne manjine te u pravilu raspodjela odgovara stranačkom sastavu Sabora.

Stoga je logično da jedno oporbeno potpredsjedničko mjesto zadrži SDP (Sabina Glasovac), a da na drugo umjesto Miroslava Škore (Hrvatski suverenisti ) dođe zastupnik Kluba socijaldemokrata.

Klub zastupnika Socijaldemokrata odlučio je također zamijeniti vodstvo te umjesto Hajdukovića na čelno mjesto postaviti Posavec Krivec.

„Odlučili smo učiniti korekciju tako da smo se Posavec Krivec i ja zamijenili na čelu, ona je postala predsjednica, a ja potpredsjednik”, rekao je Hajduković istaknuvši da se ništa ne mijenja u njegovu radu te i dalje ostaje predan Klubu.

Hajduković je dodao kako ostaje predsjednik Odbora za europske poslove, gdje smatra da može puno napraviti.

Klub Socijaldemokrata je u dogovoru s SDP-om dogovorio podjelu i ostalih pozicija u saborskim radnim tijelima, izvijestili su.

„To sve je završetak konstituiranja Kluba Socijaldemokrata u Saboru”, kazala je Posavce Krivec istaknuvši da Socijaldemokrati i dalje ostaju čvrst i jak tim koji će braniti vrijednosti socijaldemokracije.

Na upit hoće li osnovati stranku Hajduković je odgovorio kako im je dosad u fokusu bila organizacija rada u Saboru, a o širem organiziranju izvan Sabora zasad nisu razgovarali.

Najčitaniji članci