Obavijesti

News

Komentari 12

Dječak iz Vinkovaca: 'Osjećam se kao da sam na oblaku...'

Dječak iz Vinkovaca: 'Osjećam se kao  da sam na oblaku...'
13

Uz program Jana "Voda s porukom" Hrvati su pomogli u realizaciji 40 projekata, programa i ciljeva udruga, neprofitnih organizacija i pojedinaca diljem Lijepe Naše

VIDEO

Volonterski konjički klub Eohippus iz Vinkovaca pokrenuo je projekt "Ploveći na leđima konja" koji je neopisivo važan za djecu s posebnim potrebama. Jedno od te djece je i Josip, koji se od rođenja bori s teškom bolešću-cerebralnom paralizom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Jana pomogla Josipu koji ima dijagnozu cerebralne paralize

VIDEO

"Kad sjednem na konja osjećam se kao da sam na oblaku" svojim je riječima povoljan utjecaj terapijskog jahanja opisao Josip

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trinaestogodišnjeg su dječaka roditelji uključili upravo u ovaj projekt, a dobri rezultati uvelike se prepoznaju na dječakovom razvoju.

U nepune dvije godine građani su pokazali svoju socijalnu osviještenost, spremnost da pomognu drugima te kroz doniranje kapljica na web stranici www.vodasporukom.com pokazali svoju vrijednost i ljudsku veličinu i prikupljenim kapljicama osigurali realizaciju donacija koje osigurava Jana „ Voda s porukom “.

Vođeni srcem, željom da drugima život učine ljepšim, do današnjeg dana program Jana „Voda s porukom” pomogao je 40 udruga, škola, neprofitnih organizacija, djece i pojedinaca diljem Hrvatske, koji su kroz ovu donaciju pronašli put u bolje sutra i realizirali svoje ciljeve i programe koji će im olakšati životnu svakodnevicu.

Posljednji projekt kojem je Jana pomogla je  upravo volonterski konjički klub čiji je korisnik Josip. Projekt „ Ploveći na leđima konja “ doprinijet će razvoju djece s posebnim potrebama na način da se djeci jahanjem konja povećava pokretljivost zglobova, smanjuje spazam mišića te povećava socijalizacija i smanjuje izoliranost, čime se u konačnici povećava kvaliteta njihova života.

Voditeljica Eohippusa, Marijana Ač Rapčan rekla je kako je "Josip nakon dvije godine vidljivo napredovao" te kako "puno bolje hoda i služi se rukama".

Kobila na kojoj Josip jaše daje mu potpun osjećaj sigurnosti, a na njenim leđima mnogo mu je lakše nego na vlastitim nogama. Za takav osjećaj "moraju se dobro poznavati i postati jedno", dodao je Josip.

Program Jana „ Voda s porukom ” i za budućnost ima vrijedne planove, ideje, ciljeve, a sa željom da pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna. Kao i dosad, i u vremenima koja dolaze putem www.vodasporukom.com prikupljat će se virtualne kapljice,  realizirat će se donacije, a za to je potrebno uključivanje i nastavak sudjelovanja u ovoj lijepoj priči, jer projekt se nastavlja i potvrđuje da nema nemogućih misija i da su ljudi najveća snaga i vrijednost projekta Jana „Voda s porukom”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje