News

Komentari 9

Odgodili suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku zbog bolesti člana vijeća

Odgodili suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku zbog bolesti člana vijeća

Domagoj Novoselnik je ubijen na Hvaru prije 10 godina, a u trećem procesu opet se sudi Slađani Novoselnik i njenom nećaku Matiji Francu koji je u to vrijeme bio maloljetan

Na Županijskom sudu u Splitu u ponedjeljak se trebalo nastaviti treće suđenje Slađani Novoselnik (40) i nećaku Matiji Francu (27) zbog poticanja na ubojstvo Slađanina supruga Domagoja Novoselnika (32), koji je okončao pod oštricom noža zabodenog u srce 30. srpnja 2011. No rasprava je odgođena zbog bolesti jednog vijećnika u sudskom vijeću te će se suđenje nastaviti sredinom prosinca.

Kao i u prethodna dva procesa, i ovaj put je javnost isključena jer je u vrijeme počinjenja djela Franc bio maloljetan.

Cijeli je ovaj slučaj izazvao velik interes javnosti zbog niza intrigantnih činjenica i preokreta. Prvo su oboje tvrdili da se Domagoj sam ubio, no patološki nalaz je otkrio da je ubojica prišao Domagoju s leđa i preko ramena mu silovito zario nož u grudi i nanio ranu duboku 17 centimetara. 

Split: Matija Franc, optužen za ubojstvo supruga Slađane Novoselnik, dolazi na Županijski sud

Slađana je na prvom suđenju nepravomoćno osuđena na 22 godine, a nećak je kao maloljetnik dobio maksimalnih 10, no tu je odluku ukinuo Vrhovni sud. Slađana je tvrdila da nije bila u ljubavnoj vezi s nećakom i da s njim nije nikad spavala, a i da nije bila u prostoriji kad se zločin dogodio te da su nećak i Domagoj sami ostali slušati glazbu. Rekla je da se probudila i vidjela nećaka s nožem u ruci. Dok su oboje bili u istražnom zatvoru, izmjenjivali su i pisma. 

Split: Matija Franc, optužen za ubojstvo supruga Slađane Novoselnik, dolazi na Županijski sud

Na ponovljenom suđenju, Slađana je 2017. nepravomoćno oslobođena, a i tu je presudu ukinuo Vrhovni sud. 

Najčitaniji članci