Obavijesti

News

Komentari 39

Kobno putovanje po Peruu: Parazit mu skoro pojeo lice

Kobno putovanje po Peruu: Parazit mu skoro pojeo lice
5

Muškarac je tijekom putovanja primijetio neobičnu točku na obrazu. Mislio je da nije ništa strašno, a kasnije su mu rekli da se radi o parazitu koji ga je skoro i ubio

VIDEO

Avanturist Adam Spencer sa svojom je djevojkom Shalynn Pack bio na šestomjesečnom putovanju kroz Južnu Ameriku tijekom koje su se i zaručili. Nakon dva mjeseca planinarenja i promatranja ptica u Amazoni Spencer je uočio neobičnu točku na obrazu. 

- Bila je skoro pa tvrda, krasta - rekao je Spencer koji je sa zaručnicom zaključio da se ne radi o ničem strašnom. Međutim, točka je postajala sve veća i veća. Pocrvenila je, a iz otvorene rane izlazio je gnoj. Od lokalnog liječnika mladić je dobio antibiotike i nadao se da će tajanstvena infekcija ubrzo nestati. Umjesto toga, nakon noći tulumarenja u Boliviji rana je 'eksplodirala'. U klinici je dobio tablete i mast te mu je stavljen zavoj na ranu.

Par je pregledavanjem fotografija s putovanja uočio da je Spencerovo lice s vremenom bilo sve otečenije.

Vratili su se u Oregon gdje je otišao na pregled u bolnicu. Doktor je odmah posumnjao na stafilokok. Umjesto s planiranjem vjenčanja Spencer se morao suočiti s fatalnom bolešću. Tjednima je primao penicilin, ali bez učinka. Testovi su pokazali da se ne radi o stafilokoki, a rana je nastavila rasti. 

- Nismo znali kada će prestati. Približavala se oku i bilo je zastrašujuće, rekla je Pack. 

Dan prije još jednog odlaska liječniku Spencer je shvatio da ne može gutati hranu. U ustima je imao bijele kvržice. Specijalist William Muth shvatio je da je uzročnik rane vjerojatno parazit iz roda Leishmania koji mu je na kožu ubodom prenijela muha. 

Iako se imunološke stanice pokušavaju obraniti parazit se njima hrani i umnožava se te uzrokuje čireve na koži. Doktor Muth je primijetio i da se infekcija širi, a mogla je doći i do očiju i nosa i na kraju ubiti čovjeka, piše Daily Mail.

Napokon, nakon otkrivanja pravog uzročnika i liječenja koje je trajalo 21 dan problem je konačno riješen, ali ožiljak na obrazu je ostao.

- S ožiljkom ili bez njega i dalje je najzgodniji muškarac kojeg znam - rekla je Pack. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.