Obavijesti

News

Komentari 52

Kod Kurza bez popuštanja: I za Uskrs Austrija ostaje zatvorena

Kod Kurza bez popuštanja: I za Uskrs Austrija ostaje zatvorena

Mjere će za sada u svim regijama ostati iste, a to znači da se škola nastavlja uz testiranje djece svakih 48 sati. Dućani ostaju otvoreni, međutim gastronomija, kultura, turizam i sport ostaju zatvoreni

VIDEO

Nakon velikog sastanka saveznih i lokalnih vlasti u Austriji su odlučili da će se eventualno otvaranje terasa i popuštanje razmatrati tek iza Uskrsa i to tamo gdje je situacija na intenzivnoj njezi stabilna. Jedina iznimka je Vorarlberg koji je zbog malog broja zaraženih već otvorio gastronomiju, kulturne i sportske aktivnosti.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je i da neće biti strožih mjera, usprkos rastu u brojevima zaraženih na istoku zemlje. Pohvalio se brzim i učinkovitim cijepljenjem u zemlji, što je stavilo Austriju na četvrto mjesto statistike europskih zemalja. 

- U zadnjih tjedan dana prosječno smo cijepili 30 tisuća ljudi svakog dana - rekao je Kurz. Plan je do ljeta cijepiti 5 milijuna ljudi, odnosno više od dvije trećine stanovništva. Poseban fokus u travnju bit će na starijima od 65, a u svibnju na starijima od 50.

U sljedećim mjesecima još više će se oslanjati na testiranje. Inače, Austrija je jedinstvena zemlja u svijetu koja prema taktici testiranja koja je besplatna i brza te dostupna svima.

Kurz kritizira EU: Nema smisla da Nizozemci dobiju dvostruko više cjepiva nego Hrvatska...
Kurz kritizira EU: Nema smisla da Nizozemci dobiju dvostruko više cjepiva nego Hrvatska...

Mjere će za sada u svim regijama ostati iste, a to znači da se škola nastavlja uz testiranje djece svakih 48 sati. Dućani ostaju otvoreni, međutim gastronomija, kultura, turizam i sport ostaju zatvoreni.

Austrian Chancellor Kurz arrives at a news conference in Vienna

Ministar zdravlja Rudolf Anschober je rekao da se testiranje razvija jako dobro i da imaju dostupno više od 250.000 testova dnevno te poziva građane da koriste njihov program testiranje. Pritom se osobito obratio građanima u tim krajevima s velikim rastom broja zaraženih.

- S britanskim sojem ima sve više mladih na odjelima intenzivne njege - rekao je Anschober,  a spomenuo je i slučajeve 20-godišnjaka koji trebaju intenzivnu njegu.

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig je istaknuo da je trenutno porast zaraženih na odjelima intenzivne njege. Iz tog razloga je odlučio uzeti još nekoliko dana kako bi donio finalnu odluku o planu ponovnog otvaranja gastronomskih vrtova koje je inače planirano za 27. ožujka. Proteklih dana broj novih infekcija uvijek je bio preko 3.000 dnevno.  Stručnjaci se nadaju kako ce otvaranje biti moguće nakon Uskrsa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...