Obavijesti

News

Komentari 2

Kod Metkovića, Čilipa i Orebića gase kanaderi i airtracktori

Kod Metkovića, Čilipa i Orebića gase kanaderi i airtracktori
1

Trenutno nam je prioritet požar iznad Zračne luke Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje, kaže kapetan posade kanadera Tomislav Slavica

VIDEO

Tri kanadera i tri Airtractora u četvrtak su angažirani na požarištu Kula Norinska kod Metkovića i Čilipi kod Dubrovnika te u Orebiću na poluotoku Pelješcu, a vojni helikopter prevozi posade na relaciji Zemunik-Dubrovnik.

Uz zračne snage, na požarištu u Kuli Norinskoj kod Metkovića, angažirane su i kopnene snage s 52 vojnika i sedam motornih vozila, dok se na požarištu u Orebiću nalazi 50 pripadnika sa šest motornih vozila.

Opet se razbuktalo na Pelješcu: 'To je bio vulkan kad je planulo'
Opet se razbuktalo na Pelješcu: 'To je bio  vulkan kad je planulo'

"Trenutno nam je prioritet požar iznad Zračne luke Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje. Srećom, danas je situacija nešto mirnija i vjerujem kako ćemo uspjeti pogasiti sve požare", rekao je kapetan posade kanadera, bojnik Tomislav Slavica, koji je sudjelovao u gašenju na svim požarištima u protekla dva dana i koji je krenuo u svoju treću akciju.

Prije polijetanja iz Zemunika na požarišta kod Dubrovnika i Metkovića, pilot kanadera, bojnik Milan Došen istaknuo je kako su trenutno angažirani na požaru kod brda Snježnica pored Čilipa, gdje se njegovi kolege nalaze od ranih jutarnjih sati.

Ministar smirivao čovjeka koji je ostao bez kuće: 'Žao mi je...'
Ministar smirivao čovjeka koji je ostao bez kuće: 'Žao mi je...'

"Odlazimo zračnim mostom Zemunik-Dubrovnik i na taj način ne gubimo vrijeme u smjeni posada. Danas je povoljnija situacija s vremenom jer je bura oslabila te se nadamo da će nam to pomoći da do kraja dana stavimo sve požare pod nadzor", rekao je Došen.

Zračne snage su u protekla dva dana na sva tri požarišta na jugu Hrvatske ostvarila oko 50 sati naleta izbacivši oko 270 vodenih bombi, odnosno oko 1400 tona vode na požarišta.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.