Obavijesti

News

Komentari 8

Opet se razbuktalo na Pelješcu: 'To je bio vulkan kad je planulo'

Opet se razbuktalo na Pelješcu: 'To je bio  vulkan kad je planulo'
1

Prema posljednjim informacijama s terena, kuće su obranjene i stanje je pod kontrolom. Požari kod Kule Norinske i u Konavlima su i dalje aktivni. Na požarište su upućena dva kanadera i dva airtraktora

VIDEO

U srijedu navečer, oko 23.30 sati požar u blizini Mokala na Pelješcu se ponovno razbuktao zbog jačanja vjetra.

- Preventivno je 35 ljudi iz naselja evakuirano u privatne kuće u Trpnju. Prema posljednjim informacijama s terena, kuće su obranjene i stanje je pod kontrolom. Požari kod Kule Norinske i u Konavlima su i dalje aktivni - objavio je u četvrtak ujutro Županijski centar 112 Dubrovnik.

Mokalo istočna strana Pelješac..

Objavljuje Vatrogasci - Oni su naši Heroji u Srijeda, 26. rujna 2018.

Upravo Momići, Općina Kula Norinska

Objavljuje Vatrogasci - Oni su naši Heroji u Srijeda, 26. rujna 2018.

Zbog požara na Pelješcu je za sav promet zatvorena državna cesta Orebić-Ston (DC414) na predijelu Mokalo kod Orebića.

MORH je objavio kako je u četvrtak u jutarnjim satima u akciju gašenja požara u Kulu Norinsku kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posalo dva airtraktora dva kanadera.  

- Također, u tijeku je angažiranje jednog Canadaira koji će biti upućen na gašenje požarište u Ćilipima kod Dubrovnika - priopćio je MORH.

Zračne snage su se i tijekom jučerašnjeg dana izmjenjivale na požarištima na jugu Hrvatske (Orebić, Kula Norinska, Konavle), a, kako navodi MORH,  sukladno stanju na požarištima zračne snage će danas preusmjeravati djelovanja na najkritičnijim područjima.

- U protekla dva dana, od kada su izbila tri navedena požara na području Dubrovačko-neretvanske županije zračne su snage ostvarile oko 50 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 1400 tona vode na ova požarišta. Uz zračne snage, 52 pripadnika kopnenih Protupožarnih namjenski organiziranih snaga prevezeno je s dva helikoptera Mi-8 MTV iz Sinja do požarišta Kula Norinska radi pružanja pomoći u saniranju ovog požarišta. Prethodno su na požarištu kod Orebića na Pelješcu angažirana ukupno 102 pripadnika, tako da se u ovom trenutku na požarištima kod Metkovića i na Pelješcu nalazi ukupno 154 pripadnika Hrvatske vojske i 19 motornih vozila - objavio je MORH.

DVD Kuna odlazak u Mokalo Pelješac

Objavljuje Vatrogasci - Oni su naši Heroji u Srijeda, 26. rujna 2018.

'To je bio pravi vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno'

– Malo prije ponoći jak vjetar je ponovno digao požar na Pelješcu. Sve snage smo tamo prebacili, bilo je dosta teško stanje. Iako je bilo ugroze za kuće, prema informacijama koje ja imam požar nije došao do nijedne od njih. Jedna starija osoba bila je privremeno evakuirana i već je vraćena u svoju kuću. Što se tiče trenutnog stanja na požarištu, sada je stanje puno bolje. Saniraju se rubovi, nema više ni otvorene vrate - rekao je za Dalmacija Danas Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

– Vatrogasci su odlično odradili svoj posao. To je bio pravi vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno. Vatra je došla ponovno sve do mora. Bura je još uvijek jaka i ostajemo dežurati kroz cijelu noć - zaključio je Tucaković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag