Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministar smirivao čovjeka koji je ostao bez kuće: 'Žao mi je...'

Stanovnik iz sela Stankovići iznad Orebića nije dozvolio zapovjednicima i ministru Krstičeviću da obiđu zgarištu. Ogorčen je na reakciju vatrogasaca, smatra da se gorenje njegove kuće moglo spriječiti

Foto: 247sata Video
69 komentara

Nisu svi stanovnici Pelješca zadovoljni reakcijom i sustavom obrane od požara. Među njima je i Miro Duvnjak koji je u susretu sa zapovjednicima i ministrom obrane Damirom Krstičevićem izrazio nezadovoljstvo jer njegova kuća u naselju Stankovići nije obranjena od vatrene stihije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nije bilo ljudi. Bilo je ljudi, ali nedovoljno. Svi su bili koncentrirani na drugom dijelu. Tu kod nas nije bilo vode, nije bilo ničeg, čime ćemo obraniti. Bila je evakuacija, četiri čovjeka su tu bila zbog evakuacije, povukli su se zbog opasnosti, ali nitko nije preuzeo da obrani - kazao je Miro Duvnjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Nije branjeno gospodine, ovdje nije bilo ljudi. Tamo su bili pet puta gori požari, obranjeno je. Ovdje nije bilo ljudi. Ako se ovo nije moglo obraniti, što se može obraniti... Ja imam vatrogasni put, ovdje se moglo prići, moglo se prići vatrogasnim vozilom, nije. Kuća je stradala - kazao je ministru. 

NEPROSPAVANA NOĆ Požar na Pelješcu zaustavljen, u blizini Metkovića i dalje gori

- Volio bih i da je vaša obranjena. Gradimo sustav, popravit ćemo - odgovorio mu je ministar Krstičević. 

Na pitanje novinara što će dalje, ogorčeni mještanin je odgovorio: Kao i do sada. Raditi, plaćati poreze, kao i do sada.

- Šteta je otprilike 50.000 eura. Ja ovdje živim. U tom trenutku nisam bio tu, policija mi nije dala doći. Bila su četiri radnika koji rade za moju firmu, nisu uspjeli ništa napraviti. Živim tu, gdje ću živjeti - pita se. 

PELJEŠAC U PLAMENU Katastrofa u slikama: Izgorjele kuće i vozila, mještani očajni

Drugi stanovnik iz mjesta Stankovići u susretu s ministrom i novinarima istaknuo je da je za požar kriv dalekovod. 

- Imamo primjedbe, nismo imali pristup hidrantima. Problem je u tome što se dalekovodi ne održavaju, ja sam radio tamo pa znam. Treba regulirati dalekovode, to je vjerojatno izazvalo požar  - izjavio je jedan od mještana koji je sudjelovao u gašenju požara i obranio kuću. 'Svaka čast vatrogascima, bili su tu cijelu noć, dali su sve od sebe', istaknuo je. 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Možda vas zanima i ovo:
Message