News

Komentari 13

Kod Rijeke poginuo motociklist

Kod Rijeke poginuo motociklist

Motociklist se na Yamahi kretao iz smjera Zagreba prema otoku Krku te je uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika mokrog od kiše, u zavoju izgubio nadzor. Umro je u bolnici u Rijeci

Jutros oko 8.35 sati na autocesti A6, kod čvora Orehovica u Rijeci, poginuo je 39-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, zagrebačkih registracijskih oznaka.

Kretao se iz smjera Zagreba prema otoku Krku te uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika mokrog od kiše, u zavoju izgubio nadzor nad motociklom. Zbog zadobivenih ozljeda vozač nesretni vozač hitno je prevezen u KBC Rijeka gdje je preminuo.

Promet ovom dionicom bio je u prekidu do 9.25 sati, nakon čega se odvijao jednim kolničkim trakom te je po završetku očevida u potpunosti normaliziran u 10.20 sati.

Policija i ovom prilikom apelira na povećani oprez u prometu, posebice imajući u vidu da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. 

- Vozače navedenih vozila, ali i sve druge vozače savjetujemo da prilagode vožnju uvjetima i stanju kolnika, naročito u slučaju kiše i drugih vremenskih nepogoda, budući da je kišno vrijeme najavljeno i u narednim danima. Isto tako, pozivaju se vozači da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti te se pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, a naročito onih s najtežim posljedicama - poručuju iz PU primorsko goranske.

Najčitaniji članci