Obavijesti

News

Komentari 5

U Zagrebu i Splitu palo nekoliko stabala na ceste i aute, u Senju naleti bure od 153 km/h

U Zagrebu i Splitu palo nekoliko stabala na ceste i aute, u Senju naleti bure od 153 km/h
22

Olujno nevrijeme nastavilo je prema Jadranu za kojeg je izdan žuti i narančasti meteoalarm dok je za Velebitski kanal izdan i crveni meteoalarm

VIDEO

Jak vjetar i kiša pogodili su Zagreb i unutrašnjost Hrvatske s ponedjeljka na utorak navečer. Zagrebačke ulice pune su polomljenih grana i prevrnutih kanti za smeće, a danas su A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvoreni kao i Paški most. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kanta 'plesala' na Kvatriću

Pokretanje videa...

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku 01:06

Stranica HR Vrijeme na društvenim je mrežama objavila kako je su u Senju izmjerili nalete vjetra i do 153 km/h. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo s Paškog mosta 

Splitski vatrogasci u utorak ujutro čiste gradska područja i prometnice uklanjajući štete zbog  olujne bure koja je noćas puhala na širem gradskom području izazivajući materijalnu štetu.

Šibenik: Olujni udari bure noćas dosezali skoro 100 kilometara na sat

Tijekom noći i jutra nekoliko je stabala palo na prometnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po cijelom gradu, a oštećen je i inventar po štekatima.

Splitski vatrogasci su već do pet ujutro zabilježili tri intervencije uklanjanja stabla s prometnica i to na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Prema podatcima meteorologa, umjerena i jaka bura s olujnim udarima tijekom popodneva će se malo smiriti biti i slabljenju.

Šibenik: Olujni udari bure noćas dosezali skoro 100 kilometara na sat Šibenik: Olujni udari bure noćas dosezali skoro 100 kilometara na sat

U Zagrebu 34 intervencije vatrogasaca 

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Hrvatsku uzrokovalo je čak 34 vatrogasne intervencije u Gradu Zagrebu te niz u susjednim županijama, a uslijed rušenja stabla na vozilo u vožnji kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Zagrebu 

Pokretanje videa...

Nevrijeme u Zagrebu 01:33

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uzrokovalo je povećan broj vatrogasnih intervencija u Gradu Zagrebu i susjednim županijama, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci u Zagrebu zabilježili su 34 tehničke intervencije uklanjanja srušenih stabala i granja, crjepova te limova i salonit ploča s krovova. Na intervencijama je sudjelovalo 110 vatrogasaca s 33 vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-ova Hrašće, Moravče, Zapad, Dubrava i Dragonožec.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Zagreba 

Nevrijeme je ostavilo posljedice i na području Zagrebačke županije, gdje je zabilježeno dvanaest tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, a u sanaciji je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad te DVD-ova Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec,Velika Mlaka, Novo Čiče, Križ, Črnilovec i Rakitje.

U jednoj od navedenih intervencija na području Savski Nart kod Dugog Sela, uslijed olujnog vjetra došlo je do rušenja stabla koje je palo na vozilo u vožnji, prilikom čega je došlo do lakšeg ozljeđivanja vozača vozila.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je deset tehničkih intervencija uklanjanja stabala, a u čemu je sudjelovalo je 69 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Straža, Kumrovec, Dubrovčan Ravnice, Klenovec, Donja Stubica, Zlatar, Desinić, Mače te JVP-a Krapina.

Bura rušila stabla i u Istri 

Izražena hladna fronta praćena jakim olujnim udarima bure zahvatila je noćas i istarski poluotok te je donijela izražen pad temperature ali nije na sreću donijela većih materijalnih šteta, doznaje se u utorak ujutro u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. 

U samome središtu grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na cestu, tako da je jutros promet regulirala policija, a dežurne službe su bile na terenu i uklanjale stablo.

Osim toga bura je u Puli srušila još nekoliko stabala, stabla su pala i na cestama Bale-Pula te Poreč-Višnjan dok su pulski vatrogasci jutros intervenirali nakon što se na Valdebeku srušio telefonski stup.

U Umagu kao i u Puli letjeli su suncobrani ugostiteljskih objekata, no prema prvim saznanjima nije počinjena veća materijalnih šteta.

U Istri je bura najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h) a sukladno očekivanju, obilnije količine kiše nisu zabilježene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)