Obavijesti

News

Komentari 5

Koga sve nećemo gledati u u novom sazivu Sabora...

Koga sve nećemo gledati u u novom sazivu Sabora...
10

Mnogi su poznati zastupnici ostali bez saborskog mjesta na izborima. Većina njih će se politikom baviti na lokalnoj razini, a neki se još nadaju Vladi

VIDEO

Neki su ministri zaobišli napeto iščekivanje u zagrebačkoj Mimari. Osim Ivice Kirina, koji nije prešao prag u IV. izbornoj jedinici, tamo nije bilo ni ministrice pravosuđa Ane Lovrin. Kirin kaže kako je bio preiscrpljen, pa je rezultate pratio u stožeru u rodnoj Virovitici. Berislav Rončević, ministar obrane, u stožeru HDZ-a dočekao je vijest kako nije uspio izboriti saborski mandat. Najveći uspjeh imao je Božidar Kalmeta, koji je u IX., zadarskoj, izb. jednici nadmašio svoj rezultat s prošlih izbora. Tad je HDZ-u donio 9 mandata, a sad je uspio dobiti čak 10. Sjajan rezultat imao je i Petar Čobanković, koji je u V. jedinici trijumfirao sa čak 8 mandata.
Umirovljenike će u Saboru predstavljati samo Silvano Hrelja iz VIII. izb. jedinice. Neuspjeh u HSU tumače zbunjenošću glasača koji su zaokružili Stranku umirovljenika (SU) umjesto njihove stranke. U SU kažu da je Jordan više zabavljao birače nego se bavio problemima. Dodaju da su to glasači prepoznali te je dio njihovih glasova greškom otišao u HSU.
- Umirovljenici nisu prepoznali naš rad. Dobili smo gotovo isti broj glasova kao i prije 4 godine - rekao je predsjednik HSU Vladimir Jordan, o čijem će se mandatu odlučivati  na izbornoj skupštini.

ŠKARE OŽBOLT BILA MINISTRICA, A SADA NI U SABOR
Vesna Škare-Ožbolt i njen DC nisu osvojili ni jedan mandat. Žena koja je, nakon što je 2006. izletjela iz HDZ-ove Vlade, govorila da će biti najžešća oporba Sanaderu, ostala je razočarana izborima. Ni njen zamjenik Joško Morić nije uspio napraviti ništa u IX. izbornoj jedinici.

ANTUN KAPRALJEVIĆ - Zastupnik HNS-a u V. izb. jedinici bio je 3. na listi. Nakon izbora vjeruje da će se i dalje baviti politikom.

SLAVEN LETICA - U Sabor je dvaput ulazio kao nezavisni zastupnik. Ovaj put nije uspio s tzv. Listom iz susjedstva, na kojoj je pokušao progurati obične ljude iz svog susjedstva.

PERO KOVAČEVIĆ - Jedan od najaktivnijih zastupnik u prošlom sazivu, neće više tražiti repliku i ispravke netočnih navoda jer je njegov HSP doslovno krahirao.

TONČI TADIĆ - Istup iz HSP-a i nastup s nezavisnom listom nije mu donio ulazak u Sabor. I prije je rekao da može biti znanstvenik.

IVO LONČAR - Svojim je izjavama često izazivao zgražanja zastupnika, koji su ga prozivali zbog vrijeđanja.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ - Ministrica vanjskih poslova nije ušla u Sabor u VIII. izb. jedinici. Ona se u izbornoj noći družila s  mladeži HDZ-a, a to nije dobar znak za nju.

RUŽA TOMAŠIĆ - Rezultate je čekala u bolnici nakon operacije žuči. Nije uspjela HSP-u donijeti mandat u Dalmaciji iako su joj mnogi davali velike šanse nakon uspješne borbe protiv dilera.

NEVEN LJUBIČIĆ - Iako je ministar zdravstva u izbornoj noći bio nasmijan, pitanje je što mu sprema Sanader ako formira Vladu jer je na resor zdravstva bilo najviše kritika. 

FRANJO ARAPOVIĆ - Bivši košarkaš ostao je bez mandata u I. izb. jedinici. Bio je nisko pozicioniran na HDZ-ovoj listi, pa se boljem nije mogao ni nadati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a