Obavijesti

News

Komentari 94

Kolarić: Izbacuju me, a sličan stav imaju Picula, Leko i Mrsić

Kolarić: Izbacuju me, a sličan stav imaju Picula, Leko i Mrsić
2

Aleksandra Kolarić govorila je o svom izbacivanju iz SDP-a zbog kritiziranja poteza Zorana Milanovića, o strahovladi u stranci, o popularnosti stranke i premijera...

VIDEO

Još nisam dobila nikakvo rješenje o izbacivanju iz SDP-a. Dakle još uvijek sam članica stranke i kandidatkinja za dopredsjednicu zagrebačkog SDP-a, rekla je Aleksandra Kolarić gostujući u emisiji Dnevni red 24sataTV-a.

Kolarić je prošli tjedan u kolumni za jedan portal kritizirala premijera Zorana Milanovića zbog 'Lex Perković', smatrajući da je time izazvao besmislenu svađu s Europskom komisijom, koja je dovela do toga da Hrvatskoj prijete sankcije. Nakon toga je na Predsjedništvu SDP-a ekspresno odlučeno da je se izbaci iz stranke, a krenule su i negativne reakcije od anonimnih i imenovanih izvora iz stranke. 

- Začudilo me da glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan krivo tumači Statut stranke. Izbacivanje je trebalo biti putem lokalne organizacije. Postoji mogućnost i da Predsjedništvo nekog izbaci, ali to se onda treba dati na Glavni odbor. Ja ću tražiti tumačenje Statutarne komisije, a potom ću tražiti i da me Glavni odbor posluša - rekla je Kolarić, koja smatra da odluka o njezinom izbacivanju iz stranke nije bila mudra, te da je donesena bez ikakve diskusije.

Ministar Maras 'pili' narod s pilom naopako, optužuje me da sam SDP nazvala kriminalnom organizacijom što iz mog teksta ne može zaključiti netko tko zna hrvatski jezik, smatra Kolarić

- Nisam sigurna, s obzirom na ono što sam napisala u kolumni, jesu li oni uopće imali vremena pročitati moj tekst. Ministar Maras 'pili' narod s pilom naopako, optužuje me da sam SDP nazvala kriminalnom organizacijom što iz mog teksta ne može zaključiti netko tko zna hrvatski jezik - smatra Kolarić.

Tvrdi i kako je razlog njezinog izbacivanje presedan jer nitko u Račanovo doba nije izbačen iz stranke zbog iskazivanja stava. Kolarić smatra da je to loš signal za druge političke stranke, ali i za hrvatsko društvo.

Samo sam apelirala da premijer promijeni stav oko 'Lex Perkovića'

Kolarić je pojasnila kako njezin stav o štetnosti 'Lex Perkovića' dijeli većina građana, političara, kritičara, ali i neki ljudi iz njezine stranke.

- Sličan stav su izrazili Picula, Leko i Mrsić, koji je izglasao moje izbacivanje. Ono što me 'okinulo' da napišem tekst jest činjenica da se na Klubu zastupnika u ponedjeljak nije o tome uopće raspravljalo. Moj apel je išao da je ovo jako bitna nacionalna stvar, koja ne zaslužuje sankcije i da Predsjedništvo treba uvjeriti premijera da se njegov stav promijeni - kaže Kolarić.

'Ne pristajem na strah, a atmosfera straha se širi SDP-om'

Na pitanje može li se usporediti strahovlada Sanadera s Milanovićevom vladavinom kazala je kako se atmosfera straha širi strankom.

- Zašto je uvredljivo da se neko boji? Ja sam samo napisala da se nemaju čega bojati osim straha samoga. Ne pristajem na strah, bez obzira hoću li biti izbačena iz stranke ili ne - rekla je Kolarić i dodala da su cijeli stranački odnosi s javnošću dobili zabranu struke nakon što su ona i Krešimir Macan javno kritizirali premijera kao govornika.

Za 'Lex Perković' je ponovila da nanosi ozbiljnu štetu reputaciji Hrvatske i kako nije fer da ozbiljna država dva dana prije pristupanja EU mijenja nešto što je već potpisano. Dodala je i kako je hrvatsko pravosuđe zakasnilo procesuirati Perkovića te da bi sad to trebalo prepustiti Njemačkoj koja također ima pravedno pravosuđe.

'Nije dobro, premijer ne sluša građane i dijalog ne funkcionira'

Kolarić je govorila i o popularnosti stranke i premijera. 

- Ne osjete se rezultati rada. Prošle su dvije godine i građani očekuju rezultate, ali toga nema. Politička elita živi u paralelnom svijetu. Trebaju se obratiti stvarnim građanima. Ovo nije najbolji način za vođenje Vlade i stranke, dijalog ne funkcionira, premijer ne čuje građane - smatra Kolarić.

Pročitajte kako je došlo do izbacivanja Aleksandre Kolarić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije