Obavijesti

News

Komentari 68

Kolarić: SDP-a će biti poslije mene, ali i Zorana Milanovića

Kolarić: SDP-a će biti poslije mene, ali i Zorana Milanovića
1

U emisiji Nedjeljom u dva gostovala je PR stručnjakinja Aleksandra Kolarić. Rekla je da je Željka Markić dobar komunikator koja na drugoj strani nema 'oponenta'

VIDEO

Bivša glasnogovornica Vlade Ivice Račana i PR stručnjakinja Aleksandra Kolarić gostovala je u emisiji Nedjeljom u dva. Govoreći o referendumu o braku rekla je kako većina onih koji glasaju ZA ne razumiju da predvodnica inicijative 'U ime obitelji' ne pripada 'narodu već eliti'. 

- Narod nema visoko obrazovanje, vile na Šipanu, uspješnu karijeru i novac što samo po sebi nije loše, ali problem koji ja tu vidim je populizam. Problem je u tome što se ta konzervativna elita krivo predstavlja - rekla je Kolarić. 

Kolarić kaže kako očekuje od inicijative da otvoreno kažu kakve su im ambicije, a očito imaju političke ambicije. Ocjenjuje da je Markić dobra komunikatorica. 

 - Markić je vrstan demagog, dok je sama s oponentom u studiju uvijek je bila dominantna. Ne odgovara na pitanja, dosta je agresivna, prekida druge i to radi umješno. Iz mog iskustva cijela kampanja za referendum s njihove strane je odlično odrađena - rekla je i dodala da ne vjeruje tvrdnjama o dobrovoljnim volonterima i svoti novca koju su javno objavili. 

- Tu je iz mog iskustva trebalo puno ljudi i jako puno novca. Tvrdnjama o dobrovoljnim volonterima i tako malo novca ne vjerujem - kaže. 

Govoreći o uspjehu kampanje za brak kazala je da je 'progresivni centar' prekasno reagirao i pogubili su se. Smatra da nisu našli protutežu osobi kao što je Željka Markić. Nemušt i nevjerodostojan HDZ, kaže, također je omogućio Željki Markić da izađe u prvi plan. 

- Osnovni cilj inicijative nije mijenjanje Ustava već zauzimanje pozicija i pokazivanje snage, a tome je pridonijela i slaba desna stranka - rekla je Kolarić koja očekuje da će 'U ime obitelji' nakon referenduma pokrenuti i druga pitanja poput ukidanja manjskih prava, ukidanje medicinski potpomognute oplodnje i druge teme. 

 - Ako se prerano pretvore u političku stranku onda neće uspjeti - smatra. 

Markić bolja od Milanovića 

Smatra da je Markić bolji komunikator ako se gleda rezultat referenduma, ali da će se Milanovića ocjenjivati na kraju njegova mandata. Za uspjeh inicijative krivi i pad vrijednosti političara u očima građana za što krivi i svađalačke istupe premijera u Saboru. Isprike ministra Linića da za gospodarske probleme i dalje krivi HDZ više nisu dovoljni. 

Građani očekuju rezultate nakon dvije godine vlasti, a uz krizu raste i strah od jačanja netolerantnosti. Optimizam koji širi ministar Grčić ne ulijeva povjerenje - dodavši da SDP ima još dvije godine da pokrene gospodarstvo. 

Izbacivanje iz SDP-a

Kolarić je potvrdila da je Predsjedništvo SDP-a na inicijativu Zorana Milanovića donijelo odluku da ju se izbaci iz stranke. No još nije izbačena. 

- O toj odluci prema Statutu stranke treba raspravljati Glavni odbor stranke. Dva mjeseca se nije sazvao, ne znam zašto. Želim da me pozovu da se branim. Vještice, kad su spaljivali, dali su im da nešto kažu. Komunisti su također imali lažna suđenja, ali se dalo ljudima da nešto kažu. SDP-a će biti poslije Milanovića i poslije mene. Prije nismo bili takva stranka jer Račan nikoga nije izbacivao iz stranke - ali priznala je da je Račan ipak 'pustio ljude da sami odu'. 

Davor Bernardić jedini je nudio promjene u stranci

Govoreći zašto je izabrala Davora Bernardića i njemu dala podršku na izborima za zagrebački SDP rekla je da je on jedini od kandidata govorio da želi promijeniti stranku. Misli da nije mudro od Milanovića što je nametao svoje kandidate. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije