News

Komentari 32

Kolegice ubijene Filjke: 'Igor je bio jako ljubomoran radi Maje'

Kolegice ubijene Filjke: 'Igor je bio jako ljubomoran radi Maje'

U masakru na Kajzerici pobijeno je šestero ljudi, među njima i desetogodišnje dijete. S obzirom na to da je ubojica sam sebi presudio hicem u glavu, još se točno ne zna koji je motiv...

Filjka Tojagić (63) jedna je od žrtava strašnog pokolja na zagrebačkoj Kajzerici. Majka Maje, s kojom je ubojica Igor Nađ bio u vezi, radila je u jednoj praonici u okolici Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pred vratima vešeraja zapaljena su dva lampiona, a tamo smo pronašli i njezine dvije kolegice. 

- Tu je radila već nekoliko godina. Osjećali smo se prestrašno, bili smo u šoku i plakali - govori nam M. G., jedna od Filjkinih suradnica. 

- Radila je tamo na košuljama, bila je vrijedna, dobra, starija gospođa. Bila je već pred penziju. Toliko se borila i radila. Nikad nije ništa pričala da ima ikakve probleme. Ni o financijskim problemima nije govorila. Nikad se nije žalila, šokirani smo svi - kaže nam kolegica. 

'Znala je reći da je zet jako ljubomoran'

Zanimalo nas je da li je ikad spominjala Igora, ubojicu koji je presudio njoj, njenom mužu, djeci, unuku i zaručniku njene kćeri. 

- Filjka je spominjala kako joj je zet jako ljubomoran. Znala je reći da je jako ljubomoran na Maju. Da je jako dobar, ali i jako ljubomoran na nju - rekla nam je gospođa u praonici.

'Nikad se nije žalila'

I druga kolegica ima samo riječi hvale za nju. 

- Upoznale smo se prije šest godina. Mi smo toliko plakali, nismo mogle uopće raditi. Ujutro je njezina sestra nazvala voditeljicu i rekla da je Filja ubijena - kaže nam M. J. 

- Svi smo jedva izdržali taj dan. Plakali smo, bilo nam je jako teško. Nismo se tome nadale jer nikad nije spominjala da ima takve probleme kod kuće. Spominjala je bebicu koja se nedavno rodila, rekla je kako je na rate kupila stvari za nju. Uvijek je pomagala malom Paulu, pričala bi kako se brinula o njemu i kupovala mu stvari za školu. Ali nikad se nije žalila da nešto ne štima. Apsolutno ništa nije spominjala. Uvijek je bila draga, vesela i sa svima dobra. Imamo sve najbolje o njoj reći, i kao ženi i kao radnici. Ujutro oko sedam sati bismo skuhale kavu i pile je zajedno. Iako je Filjka već bila u godinama, radila je više nego netko tko je mlađi od nje. Uvijek bi se borila. Ništa nije govorila što bi moglo otkriti da će se desiti ovako nešto - ispričale su nam potresene Filjkine kolegice.

Sprovod obitelj Tojagić održat će se u utorak, u 15:50 na groblju Miroševac. Do tada, pred njihovom kućom svakim danom ostavlja se sve više lampiona i ruža. Cimermanovu 2 posjetili su i školarci iz Paulovog razreda i ostavili mu autića uz ostale, "odrasle" izraze sućuti.

Najčitaniji članci