News

Komentari 77

Tko mu je prodao oružje? 'Nađ je ljude ubio dugom devetkom'

Tko mu je prodao oružje? 'Nađ je ljude ubio dugom devetkom'

Budući da su sve žrtve ubijene na mjestu i da su, prema riječima očevidaca, pogođene u glavu, ubojica je koristio snažno pištoljsko zrno i pištolj u čiji spremnik ide više od sedam metaka, smatra vještak

Nekoliko dana nakon ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku, nastavljaju curiti detalji o masakru na zagrebačkoj Kajzerici. 

Igor Nađ (35) je šesterostruko ubojstvo i samoubojstvo navodno počinio “dugom devetkom”. Iako policija službeno ne želi potvrditi o kojem je pištolju i kalibru riječ, sudski vještak za balistiku i oružje, dipl. ing. Rade Stojadinović, to je zaključio na temelju svega što je dosad vidio o navedenom zločinu, piše Jutarnji list.

- Budući da su sve žrtve ubijene na mjestu i da su, prema riječima očevidaca, pogođene u glavu, ubojica je koristio snažno pištoljsko zrno i pištolj u čiji spremnik ide više od sedam metaka, a to su danas uglavnom pištolji ‘duge devetke’. Ta se vrsta pištolja najviše nabavljala i devedesetih godina, u vrijeme rata, ali i poslije jer je riječ o snažnom streljivu, učinkovitom i na daljinama od 100 metara, a da ne govorimo o ubojitosti iz blizine kao što je to bilo u slučaju ubojstva na Kajzerici.

Jer, prema riječima susjeda, svi su vrlo brzo nakon pucnjave pronađeni bez znakova života, što ukazuje da se koristilo streljivo ‘duga devetka parabellum’. Da je u svaku od žrtava ispalio jedan hitac te jedan u sebe, morao bi koristiti spremnik sa sedam ili osam metaka. Također, teško je vjerovati da u takvoj stresnoj situaciji netko ne promaši pokoji hitac - kaže Stojadinović Jutarnjem.

Budući da je policija već u petak potvrdila da je riječ o oružju koje je posjedovao ilegalno, može se pretpostaviti da je - ako nije izbrisao serijski broj pištolja - riječ o oružju koje nikad nije bilo u evidencijama MUP-a.

Uz operativni rad policijskih službi, od kriminalističke i temeljne policije, uključujući i kvartovske policajce, do agenata SOA-e koji se bave organiziranim kriminalom, i forenzičari iz Centra “Ivan Vučetić” sudjelovat će u istrazi o zločinu na Kajzerici. Rasvijetliti tko je i po kojoj cijeni Igoru Nađu eventualno prodao pištolj i čijim je oružjem počinjen jedan od najstrašnijih zločina u novijoj hrvatskoj povijesti od izuzetnog je značaja za istragu.

Najčitaniji članci