Obavijesti

News

Komentari 215

Kolinda je kampanju počela u Slavoniji: 'Nemojmo se dijeliti'

Kolinda je kampanju počela u Slavoniji: 'Nemojmo se dijeliti'
1

Kolinda Grabar Kitarović, aktualna predsjednica i kandidatkinja za drugi mandat svoj drugi predizborni krug započela je u Slavoniji, tj. u Požegi te u Pleternici...

VIDEO

U subotu je točno u podne stigla u Požegu, gdje se susrela s građanima, dočekali su je dr. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a i Darko Puljašić, gradonačelnik Požege. Na kavi, u u jednom od požeških kafića, u pješačkoj zoni, građani su iskoristili priliku da se rukuju s Kolindom, da joj izraze podršku, ali i da se fotografiraju zajedno s njom.

- Hoću da imam fotografiju s bivšom, a vjerujem i budućom predsjednicom Republike Hrvatske, rekla je jedna od Požežanki.

Pogledajte video:

Zvuči kao loš vic, ali Culej se zaista u kafiću prikrpao Kolindi
Zvuči kao loš vic, ali Culej se zaista u kafiću prikrpao Kolindi

Prije odlaska u Pletrernicu na predizborni skup, potporu Kolindi Grabar Kitarović došao je dati i Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

- Moj je stav jasan, kao i svih onih koji žele ići dalje putem kojim ide sadašnja predsjednica. Mislim da bi sada to trebalo biti jasno i onima koji su u nedoumici kome dati glas., sigurno ga ne bi trebalo dati čovjeku koji je za Lex Perković, i ljude koji su pravomoćno osuđeni, jedan od njih je čak dobio doživotnu robiju, rekao je Ivan Penava.

9
| Foto: PIXSELL / Patrik Macek / Davorin Visnjic

Kolinda Grabar Kitarović na predizbornom skupu u Pleternici posebno je pozdravila branitelje i njihove obitelji, te one koju su doselili iz BiH u ravnu Slavoniju. - Kao predsjednica prošla sam svaki pedalj lijepe naše, ali i svaki kutak u našoj susjednoj Bosni i Hercegovkini drugoj domovini gdje žive autohtonih Hrvati, za koju ču se zdušno boriti, jer to taj narod zaslužuje i mora dobiti potporu svih nas - rekla je Kolinda, uoči polaska za Orašje (BiH).

Na skupu u Pleternici nije krila zadovoljstvo što se nalazi u gradu kojemu je na čelu jedna uspješna žena, Antonija Jozić.

Gradonačelnica, uzimajući u obzir sebe i opredjeljenje da i dalje bude uz hrvatskih narod i za Hrvatsku najavila je to kao novo vrijeme u kojemu je u središtu jaka žena, kao okosnica obitelji.

Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Pleternici
18
| Foto: PIXSELL / Patrik Macek / Davorin Visnjic

- Hrvatska je po geografiji i broju stanovnika možda mala država, ali smo zato srcem najveće država na svijetu i zato budimo ponosi na to, rekla je predsjednička kandidatkinja.

Cijeli predizborni skup, kao i govor Kolinde Grabar Kitarović protekao je bez prevelikoga spominjanja njenog protukandidata Zorana Milanovića, tek su mu spočitnute neke stvari koje nije uradio dok je bio predsjednik Vlade RH, pa se vjeruje da nešto više ne bi uradio u slučaju da bude izabran za predsjednika u drug0m krugu.

- Dijele nas na Kolindine, Milanovićeve, Škorine, na lijeve i desne, dijele nas jer nas žele podijeliti. Moja je poruka odavde iz prelijepe Pletenice, nemojmo se dijeliti, to su sve naši birači, umjereni smo da smo svi okupljeni za jaku, domoljubnu Hrvatsku, i zato izađimo 5. siječnja i zajedno dajmo glas za novu domoljubnu Hrvatsku, za budućnost, rekla je na kraju obraćanja Kolinda Grabar Kitatrović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke