Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
170 komentara

Kolinda Milanoviću: Spriječite ovrhe, zaštitite najugroženije

Uz podsjećanje da Ustav definira RH kao socijalnu državu, Grabar Kitarović izrazila je uvjerenje da je i Milanović zabrinut zbog situacije u kojoj su se našli brojni građani

Tomislav Miletić/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
170 komentara

Dopisivanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Zorana Milanovića nastavlja se. Najnovije pismo u petak je poslala predsjednica. U njemu je premijeru predložila da se zakonom uvede moratorij na ovrhe nad jedinom nekretninom ovršenika. 

Uz podsjećanje da Ustav definira Hrvatsku kao socijalnu državu, Grabar Kitarović izrazila je uvjerenje da je i Milanović zabrinut zbog situacije u kojoj su se našli brojni građani kojima se ovršnim postupcima oduzima dom koji im je ujedno i jedina nekretnina. Predsjednica podsjeća da takvi ljudi spadaju u najranjiviju kategoriju i da kroz aktualni Ovršni zakon nisu zaštićeni. 

Upravo zbog takve situacije, Grabar Kitarović Milanovići u "dobroj vjeri" predlaže da Saboru uputi  "prijedlog rješenja kojim bi se prekinuli postupci ovrha u slučajevima kad je predmet ovrhe istodobno i dom ovršenika i njihova jedina nekretnina".

- Bila bi to privremena mjera koja bi trajala do završetka "dužničke krize" ili barem do prihvaćanja odgovarajućih rješenja u Saboru koja bi tim ljudima otvorila šansu za daljnji život - napisala je predsjednica. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message