Obavijesti

News

Komentari 107

'Kolinda nas je trebala zvati zajedno, a ne svakog posebno'

'Kolinda nas je trebala zvati zajedno, a ne svakog posebno'
2

Nezavisna Jadranka Kosor također smatra da je predsjednica, ako se željela informirati o tome što stranke misle da je sve trebala pozvati za zajednički stol

VIDEO

Poziv šefici Laburista Nansi Tireli stigao je u utorak poslijepodne, a zbog obveza nije otišla na Pantovčak na razgovor s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović o gospodarskoj situaciji u zemlji. Tireli joj je poslala mail isprike.  

- Ako je predsjednica imala dobru namjeru trebala je sve čelnike parlamentarnih stranaka pozvati u istom terminu i zatvoriti nas na Pantovčak tri ili deset dana dok ne postignemo suglasje i tada bi znali da smo napravili posao. To bi bila prilika i da čujemo kako Tomislav Karamarko misli riješiti probleme gospodarstva - rekla je Tireli.  

Smatra da predsjednica koja od početka mandata poziva na zajedništvo je ta koja najviše dijeli hrvatski narod.  

- Iako ima svoj stav i mišljenje nakon što predsjednik HDZ-a zamaše crvenom zastavom ona ga mijenja. Mislim da takva praksa ne vodi ničemu dobrom. Trebala bi ostati dosljedna svojim idejama i prijedlozima koji su dobri - poručila je. 

Smatra i da su pozivi strankama koji su se slali od jučer do danas samo napravili konfuziju i dodatnu podjelu.

To više podsjeća na poziv za mobilizaciju ili raport 

- Smatram da za suglasje oko rješenja problema nije dovoljno 30 minuta koliko nam je predsjednica dala. Takvi pozivi koje je slala više podsjećaju na poziv za mobilizaciju ili raport - stav je čelnice Laburista. 

Na Pantovčak zbog drugih obveza nisu otišli ni SDSS-ovci. Razlog su druge obveze, a Milorad Pupovac poručuje da su otvoreni za razgovor te je izvijestio da se pregovara o drugom terminu. I čelnica HNS-a ranije se ispričala drugim obvezama te zatražila drugi termin.  

Jadranka Kosor: Sve je trebala pozvati za zajednički stol

Nezavisna Jadranka Kosor također smatra da je predsjednica, ako se željela informirati o tome što stranke misle da je sve trebala pozvati za zajednički stol uz opasku da joj je jasno da ona nedovoljno poznaje situaciju u Hrvatskoj jer je dugo vremena živjela izvan zemlje.  

- Što se tiče parlamentarnih stranka, mislim da bi bilo demokratičnije da su pozvani predstavnici svih klubova jer se u međuvremenu stranačka slika promijenila. Neki su izašli iz stranaka, neki su protjerani iz HDZ-a i SDP-a i formirani su mnogi klubovi. Ima puno neovisnih zastupnika. Mislim da je neobično da jednog dana tražite ostavku premijera i žestoko ga kritizirate, a onda ga pozivate kao predsjednika stranke na kavu. Mi smo se tih kava napili previše i od razgovora od pola sata nema puno koristi. Treba raditi ozbiljno svoj posao u sklopu ustavnih ovlasti i poštivati Ustav do zadnjeg retka. To je onda borba za pravnu državu i državu blagostanja kako je ona obećala da će Hrvatska biti jedna od najprosperitetnijih država na svijetu - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.