News

Komentari 190

Kolinda odgovara Josipoviću: Dejan Jović nije bio moj izbor

Kolinda odgovara Josipoviću: Dejan Jović nije bio moj izbor

Kitarović misli kako nije moguće da Josipović nije ranije znao za Jovićeve stavove, ali i da oni nisu razlog smjene već kampanja za izbore, kojoj bi ti stavovi naškodili

Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je u subotu predsjedniku Ivi Josipoviću i rekla da njegov, sada već bivši analitičar Dejan Jović, nije bio njezin izbor za mjesto vanjskog konzultanta te da je raskinula ugovor s njim.

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države je rekla kako je Jovića zaposlilo veleposlanstvo u Londonu te da ga je ona naslijedila od prethodnika Miomira Žužula, piše HRT.

Na pitanje je li ona ta koja je tražila raskid ugovora ili je Jović to tražio, kaže da se ne sjeća, samo zna da je ona ugovor htjela raskinuti. 

Misli kako nije moguće da Josipović nije ranije znao za Jovićeve stavove, ali i da oni nisu razlog smjene već kampanja. Kitarović je dodala da je Jović svoje stavove i ranije izražavao.

Josipović je sinoć na HTV-u komentirao Jovićeve stavove o referendumu 1991. godine, za koji je rekao da je bio "vrlo neliberalan". Smatra da je to potpuno pogrešna usporedba i da se ne može uspoređivati današnju Škotsku s Hrvatskom onda, kad su nam tenkovi bili pod prozorima.

Najčitaniji članci