Obavijesti

News

Komentari 334

Kolinda želi u Visoku ulicu, a stanari: Samo nam još to treba

Kolinda želi u Visoku ulicu, a stanari:  Samo nam još to treba
5

Kolinda je u kampanji najavila da će predsjedničku rezidenciju premjestiti u Visoku ulicu u Zagrebu. Stanarima ta ideja nije najbolje sjela: 'Samo nam je još to trebalo'

VIDEO

Na samom kraju slijepe ulice široke oko tri metra, iza visoke ograde, nalazi se državna vila na tri etaže.  Unutrašnjost vile prostire se na više od tisuću četvornih metara, a jednokatna palača s dvokatnom kulom iz 16. stoljeća uglavnom služi za boravak brojnim visokim državnicima tijekom posjeta Zagrebu. Ako je vjerovati najavama nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, vila u Visokoj 22 uskoro bi mogla dobiti novu namjenu.

- Kao predsjednica preselit ću rezidenciju, i to u Visoku ulicu gdje sam i počela raditi 1993. godine. Smatram da je to sasvim primjerena lokacija za predsjednicu Hrvatske jer je Vlada ionako i sad plaća, a ne koristi se i zjapi prazna. To će znatno smanjiti troškove mojeg Ureda - rekla je Kolinda.

Ideja o novoj “susjedi” nije oduševila stanare Visoke ulice.

'Zbog čega bi se sad selila s Pantovčaka'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne razumijem zbog čega bi se sad selila s Pantovčaka. Ovo je mnogo uža ulica i dosad kad god je netko od visokih gostiju dolazio, policija je blokirala ulicu, a mi smo automobile morali sklanjati u garažu na Tuškancu ili drugdje - kaže Sead Pipić (29). 

Željko Hladika/24sata

I drugi susjedi s kojima smo razgovarali dijele njegov stav. Pitaju se, prije svega, na koji bi način policija osigurala promet tom ulicom bez da dodatno inkomodira stanare.

- Ako to mogu izvesti bez da miču sve ove aute, dapače, nisam protiv toga. Ona je u kampanji više puta isticala da misli na male ljude. Nadam se da će razmišljati o nama malim ljudima i našim problemima prije nego što donese odluku - kaže jedan od stanara koji je s dvoje male djece izašao u prijepodnevnu šetnju. 

'Prije se od toga odustalo iz sigurnosnih razloga'

Gospođa s broja 20, koja bi trebala biti prva susjeda novoj predsjednici, pita se je li preseljenje uopće moguće iz sigurnosnih razloga.

- O toj ideji već se raspravljalo u vrijeme bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i, koliko mi je poznato, od toga se odustalo upravo iz sigurnosnih razloga - objasnila nam je. 

Pita se i koliko bi stajalo da se rezidencija, koja se tek povremeno koristi, osposobi za stalni boravak predsjednice i njezine svite.

Ima osam luksuznih spavaćih soba 

Željko Hladika/24sata

Vila ima osam luksuznih spavaćih soba i u njoj su boravili brojni državnici, između ostalog i Margaret Thatcher. U vili je kratko vrijeme bio Ured predsjednika, pa Ministarstvo vanjskih poslova, a 1996. prenamijenjena je u državnu rezidenciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1