Obavijesti

News

Komentari 200

Kitarović operirala kralježnicu: Četiri godine je trpjela bolove

Kitarović operirala kralježnicu: Četiri godine je trpjela bolove
5

Bivšu predsjednicu podvrgnuli su prednjoj vratnoj discektomiji i fuziji s instrumentalizacijom, i to na kralješcima C4/C5. Operacija je dobro prošla, a već sutra bi trebala biti puštena kući

VIDEO

Bivša predsjednica četiri je godine odgađala ovaj zahvat na kralježnici jer joj je dužnost šefice države bila važnija od zdravlja, emotivno je komentirao vijesti o uspješnoj operaciji Kolinde Grabar Kitarović njoj blizak izvor s kojim su u petak razgovarali reporteri 24sata

Brozović posjetio Hrvatsku pa otišao na piće s Kolindom...
Brozović posjetio Hrvatsku pa otišao na piće s Kolindom...

Nakon nimalo jednostavne operacije u KBC-u Zagreb čeka je dug oporavak, kaže isti izvor, naglašavajući da je bivša predsjednica niz godina patila od mnogih tegoba koje su bile povezane s bolesnom kralježnicom, ali je to stoički trpjela dok nije procijenila da je stigao pravi trenutak za operaciju na Rebru. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kolinda je operirala kralježnicu: 'Godinama se mučila'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Kolinda je operirala kralježnicu 00:48

Bivšu su predsjednicu operirali u petak, a na oporavak kući trebali bi je pustiti danas. Podvrgnuli su je tzv. prednjoj vratnoj discektomiji i fuziji s instrumentalizacijom, na kralješcima. Oporavak je nakon ovakve operacije dugotrajan, no sve je prošlo u najboljem redu.

- Dosad mi je bilo najteže sjedenje na Fakultetu političkih znanosti, na onim drvenim stolcima, požalila se prije tri godine Grabar Kitarović. 

Sve je vrijeme, do operacije, bila izložena tegobama s kralježnicom, od kojih, kažu medicinske statistike, boluje i 80 posto građana. Liječnici su govorili već tad kako mora smanjiti tempo i misliti na sebe. Nalazi su već tad pokazali da je u pitanju hernija diska u vratnom dijelu kralježnice, a manja je hernija otkrivena i u donjem dijelu leđa. Tad su liječnici zaključili da nema potrebe za operacijom te su preporučili otklanjanje tegoba fizikalnom terapijom i lijekovima. Bolovi su, pisalo se još 2017., bili veliki i protezali su se duž desne ruke, dok su od prije postojali i u donjem dijelu kralježnice. Prema svemu sudeći, fizikalna terapija i lijekovi bivšoj predsjednici nisu više pomagali, pa se ipak morala odlučiti za operaciju.

Kolinda s prijateljima proslavila primanje u MOO, dobila buket
Kolinda s prijateljima proslavila primanje u MOO, dobila buket

Kako kažu i njoj bliski ljudi, odgađala je sve zbog posla, a četiri su godine zaista dug period za takvo nešto. Operacijom je sad bivšoj državnici olakšan pritisak na korijenje živaca, što je uzrokovalo bol. U takvoj operaciji liječnik kirurg prvo napravi mali rez, a zatim pomiče disk stiješnjen između kralježaka kako bi došao do mjesta na kojem je velik pritisak. U nekim se slučajevima postavlja i metalna pločica čija je svrha stabilizirati kralježnicu dok traje oporavak, i to po nekoliko mjeseci.

Zbog zdravstvenih problema nekadašnje predsjednice angažirani su još i prije bili vrhunski ortopedi i neurolozi sa zagrebačkog Rebra. Dok su trajale pretrage i nakon toga postavljena dijagnoza, Grabar Kitarović su rekli da mora malo smanjiti svoje aktivnosti. To je za nekadašnju aktivnu predsjednicu bio problem jer je redovito obilazila Hrvatsku uzduž i poprijeko, prisustvovala je mnogim događanjima i obljetnicama, a znala nas je uveseliti i vrlo zdušnim navijanjem na nogometnim stadionima. Na kraju je ipak morala pod nož, odlučivši se za mirnu hrvatsku liječničku ruku u hrvatskoj bolnici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić