Obavijesti

News

Komentari 97

Komad kruha s kovanicom su "namjestili " Milanu Bandiću?

Komad kruha s kovanicom su "namjestili " Milanu Bandiću?
1

Na domjenku Srpskog narodnog vijeća u nedjelju povodom pravoslavnog Božića lomio se kruh i tražila se kovanica. Onaj tko nađe kovanicu može očekivati da će cijelu godinu imati novaca uz sebe

VIDEO

Na domjenku Srpskog narodnog vijeća u nedjelju povodom pravoslavnog Božića lomio se kruh i tražila se kovanica. Onaj tko nađe kovanicu može očekivati da će cijelu godinu imati novaca uz sebe. Sudeći prema snimci s Twittera, komad kruha s kovanicom "namjestili" su Bandiću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

- Pop pronalazi novčić, krišom ga daje Pupovcu, a ovaj ga daje Bandiću. Bandić slavodobitno obznanjuje kako ga je on pronašao i uz cerek prima čestitke - napisala je Eva Amalija koja je video objavila na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidite da je to usrećilo gradonačelnika, tih 10 lipa. I to bi moglo biti dovoljno. kad se dogodi da netko od nas dobije novčić, bilo svećenik, bilo netko od domaćina poput mene, mi ga nikad ne zadržimo. Otegnuo se proces traženja novčića, a drugi su otišli različitim poslovima, onda je gradonačelnik Bandić bio prvi pri ruci, i tu je sva priča - rekao je Pupovac u Temi dana HRT-a.

Pupovac 2019. treba biti unaprjeđenja hrvatsko-srpskih odnosa 

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u nedjelju se naglasio važnost da se hrvatski i srpski narod slože oko nekih istina vezanih za stradanja i žrtve u proteklom ratu, te izrazio nadu da će 2019. biti godina unaprjeđenja hrvatsko-srpskih odnosa.  

Istina je univerzalna i vrijedi za sve, iako mi činjenice gledamo različito i razumijemo različito, no put pomirenja je put dolaženja do istine na kojemu svatko treba pridonijeti koliko može, koliko zna i kolika mu je odgovornost, poručio je Pupovac nakon prijema SNV-a u povodu pravoslavnog Božića, komentirajući stajalište hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da nema pomirenja bez istine da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, a što trebaju prihvatiti i  predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj.

Pupovac se složio i da Srbi u Hrvatskoj "svojim malim i skromnim doprinosom trebaju raditi na pomirenju i dolaženju do istine oko koje će se postići izmirenje - istine o žrtvama, o stradanju, o ratu i istine o tome kako ćemo u budućnosti gledati  jedni na druge".

Dodao je i da je jutros na badnjačkoj svečanosti u uredu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića  izrazio nadu da će 2019., za razliku od prošle 2018., biti godina nastojanja za unaprjeđenje hrvatsko-srpskih odnosa.

"Smatramo da trebamo prevladati ravnodušnost, neku vrstu skepse da može biti bolje i suglasili se oko prijedloga kako i na koji način krenuti u rješavanje otvorenih pitanja. Nadam sa da će o tome biti vrlo brzo riječi i na razinama vlada Hrvatske i Srbije o nekim od otvorenih pitanja poput nestalih, sporazuma o procesuiranju ratnih zločina, kulturnom blagu, ali i o budućoj ekonomskoj i trgovinskoj suradnji", rekao je Pupovac.

Novinare je zanimalo i kako Pupovac gleda na širenje Bandićeva saborskog kluba, na što je on rekao kako svatko odlučuje o tome gdje će biti i koju će opciju podržavati, ali se mora voditi i računa o tome da se ne ugrozi kredibilnost parlamenta i predstavničke demokracije.

"Sve ono što može ugroziti parlamentarizam, to mi ne možemo pozdraviti. No ono što je stvar slobodne odluke ljudi čistoga srca, to ne možemo osporavati. Ali, kada to dobije razmjere koji mogu ugroziti kredibilnost parlamenta i zastupnika, onda se trebamo početi pitati što je to", rekao je Pupovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke