Obavijesti

News

Komentari 69

Komadina: Kod nas pobjednici su svi, i Kolinda, ali i Josipović

Komadina: Kod nas pobjednici su svi, i Kolinda, ali i Josipović
1

U Primorsko-goranskoj županiji najviše glasova dobio je Josipović, a pobjednica izbora je Grabar Kitarović koja je iz tog kraja, napomenuo je Zlatko Komadina

VIDEO

Tko je kriv za rezultat predsjedničkih izbora? Mi smo u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je Ivo Josipović osvojio 62 posto glasova krivi, a nitko nije kriv za 49, 3 posto u državi – zapitao se pomalo ljutito Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i predsjednik županijske organizacije stranke nakon što se uz Vojka Obersnela, predsjednika riječkog SDP-a i Željka Jovanovića, koordinatora Josipovićeve kampanje u županiji, osvrnuo na rezultate predsjedničkih izbora i prozivke s raznih strana da je u ovom dijelu Hrvatske izborni rezultat podbacio.

Komadina o neuspjehu na izborima: Svatko ima svoj krimen

- Svatko ima svoj krimen. Najodgovorniji su najviše krivi, manje odgovorni su manje krivi. Kriv je Ivo Josipović i njegov stožer jer su ovo bili osobni izbori, on ih je izgubio. Krive su stranke koje su ga podupirale, a nisu odradile posao kako treba, a među njima je najjači SDP pa je on najviše kriv – u svom je stilu gradirao krivnju Komadina dodajući "tko je koliko kriv – ima dana za megdana".

Komadina, Obersnel i Jovanović čestitali Kolindi na pobjedi

Komadina i Obersnel čestitali su Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi dok je Jovanović to učinio tek nakon podsjećanja novinara.

Komadina je čestitajući napomenuo da su u Primorsko-goranskoj županiji svi pobjednici - Josipović jer je osvojio najviše glasova, a Grabar Kitarović jer je iz ovoga kraja. Nije zaboravio čestitati Josipoviću na časno odrađenom mandatu, držanju u izbornoj noći i časnom prihvaćanju poraza. 

Očekuju da će Kolinda učiniti ono što je obećala u kampanji

Zajednička ocjena izbornog rezultata, složili su se primorsko-goranski SDP-ovci, jest da je u datim okolnostima postignut odličan rezultat koji pokazuje da je u ovom dijelu Hrvatske Josipović uvjerljivi pobjednik, a da je Kolinda Grabar – Kitarović nova hrvatska predsjednica jer su tako odlučili građani. 

Očekuju da će učiniti ono što je obećala i najavljivala u izbornoj kampanji. 

'Pozicija Milanovića je unutarstranačka stvar'

Obersnel i Komadina su odgovarajući na pitanja o poziciji Zorana Milanovića na čelu SDP-a rekli da je to stvar unutarstranačke scene, a ne javnosti.

- Mi imamo svoje procedure, statut, kad dođe vrijeme, članstvo će odlučiti hoće li Milanović voditi SDP ili neće. Na redovnoj ili izvanrednoj konvenciji – rekao je Obersnel.

Pritom je objasnio da njegova nedavna izjava , kad je za šefa svoje stranke rekao da "ne zna što čini" odnosila na njegovo obraćanje predsjedniku Vlade vezano za izmjenu poreznih zakona. 

'Treneri se mijenjaju nakon niza neuspjeha, a ne jedne utakmice'

Ni Komadina nije bio određeniji govoreći o Milanovićevoj odgovornosti nakon Josipovićevog poraza rekavši da se treneri, koliko on zna, mijenjaju nakon niza neuspjeha, a ne jedne utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu