Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

David je izbo Kristinu 88 puta: Ubo sam je, tata, nožem u vrat

Iako su David Komšić (20) i njegovi roditelji tvrdili da ranije nije imao psihičkih problema, naknadno se priložila dokumentacija prema kojoj se monstrum navodno godinama u BiH liječio od psihičkih problema

Foto: PIXSELL/24sata
511 komentara

Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo, navelo je tužiteljstvo u optužnici protiv Davida Komšića (20).

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nezaposlenoga konobara, koji je vlasnik tri auta - Mercedesa i dva VW Pola, terete da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Tata ga je odvezao na policiju

Tužiteljstvo tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za što je po zakonu propisana kazna od najmanje deset godina pa do dugotrajne kazna zatvora.

Nakon ubojstva, poslije 21.30 sati, David Komšić je nazvao sestričnu.

- Plačnim glasom rekao mi je da dođem do njega iza kafića Capelo na Ferenščici. Primijetio sam ga kako stoji na cesti. Plakao je i vrištao. Kad je sjeo u auto, tresao se i vrištao. Bio je sav krvav - rekao je njezin dečko Antonio T. Odvezao ga je k sebi doma te je Komšiću dao svoju odjeću, a krvavu odjeću je bacio u kontejner. Nakon toga David je otišao doma.

- Kad sam došao iza kuće, vidio sam Davida koji je stajao, plakao, povraćao. Više puta je ponavljao ‘Kristina’ i govorio ‘zovi Hitnu, zovi policiju’ - rekao je Ivo Komšić, otac optuženoga. Na njegovo pitanje što se dogodilo David mu je odgovorio: “Nemoj me, tata, pitat”. Tad mu je rekao da je Kristina ispred zgrade.

U krvi i urinu imao THC: Pušio je marihuanu ili hašiš

Ivo Komšić tad je zamolio ženinu sestru da ode do zgrade u kojoj živi Kristina i pokuša utvrditi što se dogodilo i kako je Kristina. Sa svog mobitela nazvao je policiju u Petrovoj i rekao da pošalju Hitnu i policiju pred Kristininu zgradu jer je, tvrdi, znao da nešto nije dobro. Tijekom vožnje do policije, tvrdi Ivo Komšić, David je plakao i vikao, a kad ga je pitao što se dogodilo, odgovorio mu je: “Ubo sam je, tata, nožem u vrat”.

Foto: PIXSELL/24sata

Kad su došli na portu policijske postaje, rekao je da dolaze jer je njegov sin ubio Kristinu nožem. U automobilu su našli sivi nož kojim je ubijena djevojka. Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš. Pretragom mobilnih telefona koje su koristili utvrđeno je da su 19. veljače komunicirali vezano uz njezinu trudnoću i njihov međusobni odnos. Kristina 21. veljače u komunikaciji putem aplikacije WhatsApp spominje da ju je David ranije zlostavljao i tukao te da ima 22 ispitivanja u DORH-u. Sutradan jedno drugome izjavljuju ljubav putem poruke. Potom David počinje komunikaciju navodeći kako je čuo da je trudna s drugim i da želi razgovarati s njom o tome.

Nadalje, David je navodio kako želi biti s njom, da mu ona znači više od svih i da ne želi da se njih dvoje svađaju. Na drugome mobitelu pronađeno je 275 SMS-ova u kojima se od 10. do 22. veljače prepiru zbog uvijek istih tema i problema u njihovim odnosima.

Prema izjavama njihovih roditelja i prijatelja, u vezi su bili od osmog razreda.

Nakon nekoliko godina idile, a zbog obostrane ljubomore, često su se svađali, prekidali pa se mirili.

David Komšić i Kristina Krapljan | Autor: PIXSELL, REUTERS Foto: PIXSELL, REUTERS

- Kristina je krajem listopada 2016. bila trudna. Otac je bio David Komšić - rekla je njezina majka Vesna Krupljan. Ona je bila protiv toga da rodi i da se preseli k njemu. Zato su 2. studenoga 2016. otišle u bolnicu da napravi abortus.

- Nakon što je ispunila formular, otišla je na pregled i ultrazvuk i tad su joj rekli da je plod odumro - rekla je Vesna Krupljan.

David nije konzumirao alkohol, ali je znao povremeno zapaliti džoint, tvrde njegovi prijatelji. Sa sobom je nosio nož.

Psihijatrijski se liječio? Vještaci: Žele mu umanjiti odgovornost

- Nakon prometne nezgode koju je imao, a u kojoj je stradala jedna osoba, David je nosio manji nož - skakavac i sprej da bi se mogao obraniti od eventualnog napada starijeg sina poginulog jer mu se jednom obratio prijetećim riječima - rekao je Ivo Komšić.

Optuženi Komšić i njegovi roditelji prvo su rekli kako on ranije nije imao ozbiljnih psihičkih tegoba zbog kojih bi mu trebala pomoć. No naknadno je u dva navrata priložena medicinska dokumentacija koja bi trebala to demantirati. Štoviše, iz te dokumentacija proizlazi da se Komšić više godina psihijatrijski liječio kod raznih psihijatara u BiH. I to od 2010., kad su konstatirane navodne psihičke smetnje, pa do rujna 2016. godine, kad mu je preporučeno daljnje liječenje.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

- U odnosu na naknadno dostavljenu dokumentaciju, koja bi trebala demantirati izjave roditelja da David nije imao psihičkih i(li) psihijatrijskih problema, navodi DORH, prema ocjeni vještaka, riječ o nevjerodostojnoj dokumentaciji usmjerenoj na pokušaj umanjenja kaznene odgovornosti.

Komšića je prvo branio odvjetnik Fran Olujić, koji se povukao iz predmeta, a sad ga brani Veljko Miljević. Sudit će mu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Message