News

Komentari 80

Konačno dočekali: Rotor u Zagrebu otvara se u nedjelju

Konačno dočekali: Rotor u Zagrebu otvara se u nedjelju

Promet će na rotoru biti otvoren u nedjelju, no nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi, što bi trebalo biti gotovo do početka travnja

Remetinečki rotor za promet se otvara u nedjelju, a sutra se ta odluka još samo treba potvrditi na zadnjem internom tehničkom pregledu.

VIDEO

Promet će se zatvoriti u subotu navečer oko ponoći, a do 5 ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet kako bi se u 6 ujutro rotorom i tunelima moglo voziti, javlja Večernji list.

Rotor je jedan od kapitalnih projekata Grada Zagreba koji bi trebao olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u Zagrebu.

Vrijednost mu je 331,7 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava 321 milijun kuna, od čega se 272,8 milijuna sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48,1 milijun kuna iz državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Iz gradske blagajne za rotor se izdvaja oko 11 milijuna kuna. Promet će na rotoru biti otvoren u nedjelju, no nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi, što bi trebalo biti gotovo do početka travnja.

Rekonstruirat će se, kaže pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, tramvajska pruga u duljini od 925 metara.

Najčitaniji članci