Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kontrola HEP-a ulovila pijane radnike: Samo jedan trijezan!

Društvenim mrežama se proširila fotografija Zapisnika o provedenom skupnom alkotestiranju koju je proveo HEP. Kako saznajemo iz HEP-a, zaposlenici koji su bili pod utjecajem, dobili su opomenu pred otkaz

Foto: Reddit/Pixsell
203 komentara

Ovih dana po društvenim mrežama kruži fotografija zapisnika o alkotestiranju zaposlenika Hrvatske elektroprivrede kojoj ne znamo točan izvor, ali prema njemu, od četvorica testiranih radnika, trojica su bila pijana.

Prema tom dokumentu, alkotestiranje radnika HEP-a provedeno je jučer, 19. studenog, usred bijela dana. 

Zapisnik je otkrio da je 'rukovatelj' u Službi za proizvodnju imao 1,83 g/kg koncentracije alkohola u krvi, što spada u pijanstvo. HEP-ov vatrogasac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,17 g/kg, a malo više od njega je 'napuhao' HEP-ov strojar koji ima 1,34 g/kg koncentracije alkohola u krvi.

Svjetla točka u ovom slučaju bio je drugi strojar koji je bio trijezan s 0,00 g/kg koncentracije alkohola u krvi. 

Iz fotografije je vidljivo da je alkotestiranje provedeno uređajem marke Drager 6810.

Foto: Reddit

HEP: Alkoholizirani radnici dobit će opomenu pred otkaz!

Upitali smo HEP imaju ili često ovakvu praksu i kakve su sankcije za alkoholizirane zaposlenike.

- Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika. Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika. Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje - poručili su nam iz HEP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message