Obavijesti

News

Komentari 1

Konzervativni političar se hvalio pištoljem na zabavi pa slučajno opalio. Ranio člana osiguranja

Konzervativni političar se hvalio pištoljem na zabavi pa slučajno opalio. Ranio člana osiguranja

Emanuele Pozzolo, član vladajuće stranke Braća Italije, hvalio se pištoljem kalibra .22. Gosti na proslavi su pregledavali pištolj oko stola kad je slučajno opalio. Metak je lakše ozljedio 31 - godišnjaka u nogu

VIDEO

Polustranačka proslava Nove godine pretvorila se u mjesto zločina. Emanuele Pozzolo (38), član vladajuće stranke 'Braća Italije', čija je šefica Georgia Meloni, na zabavu u gradiću Rosazzi je stigao nakon 1 sat u noći s malim pištoljem kalibra . 22 u džepu. Riječ je o jednom od najmanjih komercijalno dostupnih revolvera za kojeg Pozzolo ima dozvolu. 

Izvadio ga je iz džepa kako bi se njime pohvalio, nakon čega su gosti pregledavali pištolj i slali ga oko stola. U jednom trenutku je pištolj opalio i pogodio u nogu 31 - godišnjeg muškarca. 

- Oni koji su bili tamo rekli su mi da je izvadio oružje, pištolj velik kao upaljač, da ga pokaže. Onda je pištolj slučajno opalio - rekao je Pozzolov stranački kolega i ministar pravosuđa, Andrea Delmastro.

Delmastro je bio na istoj zabavi, ali je izašao iz kuće prije nego je pištolj opalio. Tvrdi da nije znao da Pozzolo ima pištolj kod sebe. 

- Potvrđujem da je hitac ispaljen slučajno, ali nisam bio taj koji ga je ispalio - rekao je Pozzolo.

Pogođeni muškarac je zet člana osiguranja ministra Delmastra, a čim je pogođen, pozvana je hitna. U bolnici u u Ponderanu su utvrdili da je lakše ozlijeđen i isti dan ga otpustili na kućnu njegu. 

- Ti nekompetentni ljudi su opasnost za sigurnost onih oko njih, a kamoli za nacionalnu sigurnost - kaže liderica oporbe Elly Schlein iz Demokratske stranke.

Lokalni tužitelji otvorili su istragu o pucnjavi , a premijerka Meloni se još nije oglasila. Stranka 'Braća Italije' je objavila priopćenje u kojem pucnjavu nazivaju incidentom koji nema političku relevantnost, prenosi BBC.

Na društvenoj mreži Facebook građani mu već ostavljaju komentare poput 'Revolverašu, ubio si siromaštvo' i 'Političar svog kalibra', aludirajući na mali kalibar oružja. Spočitavaju mu što je svega dan ranije govorio da se u Italiji treba stvoriti kultura mira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...