Obavijesti

News

Komentari 80

Koprenicu optužili za ubojstvo Frane Despića na Ribnjaku

Koprenicu optužili za ubojstvo Frane Despića na Ribnjaku
4

Iako se Koprenica sam predao policiji i pokazao im nož kojim je počinio zločin, tužiteljstvo je moralo odustati od optužbi. Iskaz nove svjedokinje donio je preokret

VIDEO

Nakon što su pronašli nove dokaze, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je Aleksandra Koprenicu (29) da je 15. ožujka 2008. u zagrebačkom parku nožem ubio Franu Despića (18) te pokušao ubiti njegova prijatelja Domagoja Lj.

Koprenica je bio osumnjičen za ubojstvo odmah nakon masovne tučnjave dvaju skupina mladih na Ribnjaku. Kada se predao, policajce je odveo do koša za smeće u parku i pokazao im nož koji je u njega odbacio. Policija ga je prijavila za ubojstvo, no Koprenica se potom branio šutnjom. Kako na nožu nisu pronađeni tragovi krvi ni Despića niti Domagoja Lj., a nitko od svjedoka, premda ih je u tučnjavi sudjelovalo desetak, nije vidio trenutak kad je Despić izboden, tužiteljstvo je moralo odustati od kaznenog progona Koprenice.

Presudni iskaz nove svjedokinje

Nakon više godina javila se svjedokinja koju nisu ispitali nakon obračuna, a koja je imala nova saznanja o ubojstvu. Njezino svjedočenje pred Državnim odvjetništvom Vrhovni sud prihvatio je objašnjavajući da svjedokinja nije morala vidjeti sam čin ubojstva. S obzirom na to da je vidjela kako Koprenica baca nešto u koš za smeće, te da su svi u društvu sljedeći dan znali da je upravo Koprenica izbo Despića, sudu je to bilo dovoljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rješenje Vrhovnog suda značilo je da postupak protiv Koprenice kreće u potpunosti iz početka. Ako optužnicu potvrdi Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu Koprenici će suditi. Optužno vijeće optužnicu može i odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na dopunu i doradu.

Despić, Domagoj Lj. i još devetoro mladih prišli su 15. ožujka 2008. oko 23.20 sati u parku Ribnjak Koprenici i njegovu društvu namjeravajući od njih zatražiti alkoholna pića, tvrdi tužiteljstvo. Neki od njih u rukama su imali drvene letve potrgane s koševa za smeće. Nakon svađe su se potukli, a Koprenica je, tvrdi tužiteljstvo, iz ruksaka, koji je donio sa sobom, izvadio sklopivi nož te u nakani da ga ubije zadao Despiću više ubodnih i ubodno reznih rana u prednji dio prsnog koša, nadlaktice, gornje strane leđa i u vrat. 

Oštećeni je iskrvario i umro. Potom je, pokušao ubiti i Domagoja Lj. Zadao mu je reznu ranu zatiljnog dijela glave te ubodnu ranu zdjelice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a