Obavijesti

News

Komentari 21

Kornatski heroj Frane (25) postao inženjer energetike

Kornatski heroj Frane (25) postao inženjer energetike
1

Kad je izlazio s liječenja iz bolnice Frani (25) su iz tvrtki NPC i Ericsson Nikola Tesla rekli su mu da će nakon što diplomira pomoći pri zapošljavanju

VIDEO

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac iz tragedije na Kornatima diplomirao je na splitskom fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Frane je fakultet upisao 2004. godine, a usprkos kornatskoj tragediji smogao je snage za dovršetak studija.
- Frane preskače sve prepreke, ništa ga ne može slomiti - rekao je njegov ponosni otac Vilim Lučić. Frane je diplomirao na temu 'Primjena i korištenje samonosivog kabelskog sklopa u distributivnim mrežama', a obrana rada trajala je pola sata. Po starim mjerilima Frane je postao inženjer energetike, a po 'Bologni' stručni prvostupnik.
- Jako sam sretan, upornost se isplatila. Na jesen ću upisati još i razliku od 7 ispita i onda pokušati pronaći posao - rekao je Frane.
Kad je izlazio s liječenja iz splitske bolnice iz šibenske tvrtka NPC i Ericsson Nikole Tesle rekli su mu kako će nakon što diplomira pomoći pri zapošljavanju. Frane nije zaboravi te riječi i pun je optimizma:
- Javit ću im se i nadam se da će za mene biti posla. Pun sam volje - rekao je Frane koji ovih dana ide u Makarsku na 20-dnevnu rehabilitaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature