Obavijesti

News

Komentari 2

Korona u SAD-u odnijela milijun života, stručnjaci upozoravaju: 'Ni u kojem slučaju nije gotovo'

Korona u SAD-u odnijela milijun života, stručnjaci upozoravaju: 'Ni u kojem slučaju nije gotovo'

Sa 6,7 milijuna potvrđenih smrti na globalnoj razini, nema puno mjesta na svijetu koja ova bolest nije poharala. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stvarni broj žrtava vjerojatno je bliži razini od 15 milijuna

VIDEO

Sjedinjene Američke Države sad su zabilježile preko milijun smrtnih slučajeva od covida-19, pokazuju podaci novinske agencije Reuters, čime je ta nekada nezamisliva prijelomnica prijeđena otprilike dvije godine nakon prve pojave ove bolesti u toj zemlji.

Podatak o milijun preminulih snažan je podsjetnik na strašne gubitke izazvane pandemijom u vrijeme kada su mnogi počeli polako zaboravljati na opasnost koju ovaj virus predstavlja, a znači da je od posljedica bolesti izazvane koronavirusom umro svaki 327. Amerikanac, odnosno, više od ukupnog stanovništva San Francisca ili Seattlea.

Nakon dvije i pol godine korona je stigla i do Sjeverne Koreje
Nakon dvije i pol godine korona je stigla i do Sjeverne Koreje

Do trenutka kada je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka 2020. proglasila covid-19 globalnom pandemijom, virus je u Sjedinjenim Državama odnio 36 života. U mjesecima koji su uslijedili smrtonosni se virus proširio poput šumskog požara, pronalazeći plodno tlo u gusto naseljenim urbanim područjima kao što je New York City, da bi zatim dosegnuo svaki i najudaljeniji kutak te goleme zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do lipnja 2020., broj umrlih u SAD-u premašio je ukupan broj poginulih američkih vojnika u Prvom svjetskom ratu, da bi do siječnja 2021., kada je zabilježeno preko 405.000 umrlih, premašio američke vojne gubitke u Drugom svjetskom ratu.

U jednom razdoblju u siječnju prošle godine, u SAD-u je svakodnevno u prosjeku umiralo više ljudi od koronavirusa nego što ih je poginulo u napadima na New York 11. rujna 2001.

Direktor WHO-a: Politika Kine nultog covida je neodrživa
Direktor WHO-a: Politika Kine nultog covida je neodrživa

Sa 6,7 milijuna potvrđenih smrti na globalnoj razini, nema puno mjesta na svijetu koja ova bolest nije poharala. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stvarni broj žrtava - koji uključuje one koji su umrli od posljedica komplikacija covida-19 kao i one koji su umrli od neizravnih posljedica izbijanja pandemije - vjerojatno je bliži razini od 15 milijuna.

Iako se do sada svijet većinom počeo vraćati na "staro normalno", znanstvenici već rade na novoj buster dozi jer virus nastavlja mutirati.

"Ni u kojem slučaju nije gotovo", kazao je nedavno glavni medicinski savjetnik predsjednika Joea Bidena Anthony Fauci. "Još uvijek se nalazimo u globalnoj pandemiji".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda