News

Komentari 16

Korona u splitskom zatvoru, 56 zaraženih: U bolnici general JNA koji je htio potopiti Dalmaciju

Korona u splitskom zatvoru, 56 zaraženih: U bolnici general JNA koji je htio potopiti Dalmaciju

Prije samo pet dana na korona virus u splitskom zatvoru bilo je pozitivno 30 pritvorenika i službenika, a danas se ta brojka udvostručila. Trenutno je 56 pozitivnih od toga 41 zatvorenik i 15 službenika...

General JNA Borislav Đukić prebačen je iz splitskog zatvora u KBC Split. Iz Ministarstva pravosuđa kažu kako je moguće da je njegova hospitalizacija povezana s pozitivnim testom na korona virus. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Naime, Đukić je nedavno nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog miniranja brane Peruća 1993. godine, a zatvorsku kaznu izdržava u splitskom zatvoru u kojem je prošli tjedan došlo do širenja zaraze, piše Dalmatinski portal

Prije samo pet dana na korona virus bilo je pozitivno 30 pritvorenika i službenika, a danas se ta brojka udvostručila. 

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je Dalmatinski portal da se broj pozitivnih u splitskom zatvoru popeo na 56 među kojima je 41 pritvorenik i 15 službenika. 

Što se tiče Đukićevog prebacivanja u bolnicu iz Ministarstva su rekli: 

- Jedna osoba lišena slobode hospitalizirana je u vanjskoj bolnici. Hospitalizacija je moguće povezana s pozitivnim testom na bolest Covid 19.

Uz to su naveli da Uprava za zatvorski sustav i probaciju i zatvor u Splitu u suradnji s nadležnim službama poduzima sve mjere za sprečavanje širenja zaraze. 

U zatvoru od 2016. 

Đukić je u splitskom zatvoru od 2016. godine, a na prvom suđenju za Peruću je osuđen na devet godina. Na ponovljenom suđenju je dobio godinu dana više. 

Osim toga, na splitskom županijskom sudu čeka ga još jedno suđenje za ratni zločin. 

Najčitaniji članci