Obavijesti

News

Komentari 106

Premijerka guverneru: MMF bi svima drastično smanjio plaće

Premijerka guverneru: MMF bi svima drastično smanjio plaće
7

Premijerka Kosor je u Varaždinu rekla kako je smanjivanje rodiljnih naknada i doplatka svojevremeno bila jedna od prvih mjera te se protivi rezanju tih davanja

VIDEO

Stajalište Vlade je da možemo svoje probleme rješavati sami, a ne znam  što je točno Rohatinski rekao, a ni što je time mislio, rekla je premijerka Kosor u petak. Dodaje da su protiv dolaska MMF-a te se pita je li Rohatinski mislio da su trebali smanjiti mirovine, plaće i sva socijalna davanja. Pritom misli na rodiljne naknade i doplatak koji su velika proračunska stavka, teška 4 milijarde kuna, piše Večernji list. 

Kosor tvrdi da to nije trebalo smanjivati te podsjeća da je svojevremeno to bila jedna od prvih mjera, kad je MMF došao. Dodaje da će vjerojatno Rohatinski i mislio na drastična smanjenja svih plaća, davanja i prava. Na obljetnici varaždinskog Termoplina dodala je i da su se dogovorili da smanjivanje plaća i mirovina ne bi bilo dobro u rebalansu ove godine jer je to zatvoreni krug u kojem bi ljudi još manje trošili. U smanjenju uvoza i rastu proizvodnje vidi spore naznake izlaska iz krize te dodaje da su otvoreni za razgovore i prijedloge onih koji misle da mogu učiniti nešto za jačanje gospodarstva.

Otvorila dio obilaznice vrijedan 109 milijuna kuna

Premijerka je u petak pustila u promet 3.9 kilometara dugu 1. fazu velikogoričke obilaznice vrijednu 109 milijuna kuna. Ona će omogućitilakši prilaz Zračnoj luci Zagreb i gradu Zagrebu te ukloniti tranzitni promet iz središta Velike Gorice. Druga faza obilaznice se trenutno gradi, bit će duga 5,3 kilometra, a završavat će na čvoru Kosnica odakle će biti omogućen ulazak u središte Zagreba preko Domovinskog mosta.

- Ovo će biti veliko rasterećenje za Veliku Goricu. Dnevno bi kroz grad prošlo i do 50 tisuća automobila. Teško je bilo tako živjeti. Dovršetak cjelovite obilaznice trajno će riješiti to usko grlo. - rekao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)