Obavijesti

News

Komentari 20

Kosor: Imam puno obveza i odmarat ću samo par dana

Kosor: Imam puno obveza i odmarat ću samo par dana
4

Premijerka je u Splitu otvorila produljeni gat Sv. Duje vrijedan 28 milijuna kuna. Susrela se i sa prvom zapovjednicom broda ratne mornarice

VIDEO

Premijerka Kosor otvorila je produljeni gat Sv. Duje u splitskoj Gradskoj luci. Produžili su ga za 150 metara i dvije rampe, čime se povećava mogućnost prihvata kruzera i većih brodova na međunarodnim linijama.
Joško Berket Bakota, ravnatelj Lučke uprave Split, istaknuo je da je u radove investirano 28 milijuna kuna. Vlada je osigurala 13 milijuna i dala jamstva za kredit 10 milijuna.
- Inzistiram da program gospodarskog oporavka bude u središtu svih i pozivam sve da podupru Vladu u tome, jer Vlada nije otok, ne može sama. Ako je svatko spreman podnijeti svoj dio tereta, onda ćemo uspjeti. Nadam se dobroj turističkoj sezoni i da će prihodi od turizma biti važan segment u stabilizaciji proračuna. Za ovu sezonu dobro smo se pripremili, učinili puno u promidžbi, osigurali više sredstava - izjavila je Kosor.
Nije željela kazati kad će biti rebalans proračuna, a odbacila je tvrdnje da je hrvatsko gospodarstvo u lošijem stanju nego što ga Vlada prikazuje.
- Plaće, mirovine, naknade za rodilje, naknade za nezaposlene, socijalna davanja, sve se uredno isplaćuje. Nije Hrvatska jedina u krizi, radi se o globalnoj krizi - kazala je. Kosor se sastala i sa prvom zapovjednicom broda HRM-a, poručnicom fregate Antonijom Vidović (30). Ona je 1. srpnja imenovana zapovjednicom raketne topovnjače Kralj Petar Krešimir IV. Didović je izjavila kako joj je velika čast biti zapovjednicom raketne topovnjače, posebice jer je riječ o elitnom brodu.
Premijerka je izjavila da bi rado se uputila na godišnji odmor, na neki srednjodalmatinski otok kao što su Šolta, Brač ili Hvar. No, zbog puno obveza odmarati će samo par dana nakon 5. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije