Obavijesti

News

Komentari 100

Kosor: Nastavljamo gradnju Pelješkog mosta već u rujnu

Kosor: Nastavljamo gradnju Pelješkog mosta već u rujnu
7

Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i Vladino je stajalište da ga treba graditi, rekla je premijerka Jadranka Kosor za vrijeme posjete Metkoviću

VIDEO

Otvarajući radove na nasipu uz Neretvu u Metkoviću, premijerka Jadranka Kosor najavila je da će se već za nekoliko tjedana nastaviti i gradnja kontroverznog Pelješkog mosta.

- Razriješili smo sva pitanja vezana uz Pelješki most i Vladino je stajalište da ga treba graditi. Mi smo konačno zatvorili financijsku konstrukciju i sigurna sam da će u rujnu radovi biti nastavljeni. To je ključno opredjeljenje Vlade za razliku od SDP-a koji najavljuje, ako dođe u priliku, da bi zaustavio radove jer smatraju da taj most nije potreban. Mi mislimo da jest - naglasila je Kosor.

Premijerka Kosor je u Metkoviću, gdje je označila početak gradnje sustava obrane od poplava na desnoj obali Neretve, dočekana više nego srdačno.

Metkovci su još pod dojmom prošle zime kada su u više navrata bili pod vodom, a nasip dug 9 kilometara, koji stoji 28,5 milijuna kuna, od listopada 2014., kada je planiran završetak, značit će im miran san.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatska vlada nikad nije imala premijerku koja ima snagu, viziju i budućnost i koja je rekla: "Mi ćemo ovo odraditi bez građevinske dozvole jer nećemo dopustiti da nam se ljudi tope". Već 41 godinu spominje se ovaj nasip, a onda je došla naša princeza, naša kraljica i tada je Metkoviću sve procvjetalo. Vjerujte, da Jadranka Kosor ne sjedi na Markovu trgu, mi bismo nasip čekali još 140 godina! - rekao je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo.

Naime, umjesto građevinske dozvole poslužila je odluka hrvatske Vlade iz prosinca prošle godine kada se ocijenilo da je stanovništvo uz Neretvu u neposrednoj opasnosti.

Na istom su se mjestu u Metkoviću tako našli i Željko Žderić, direktor Konstruktora, izvođača radova, kojemu u listopadu počinje suđenje zbog malverzacija u pretvorbi i ministar pravosuđa Bošnjaković, zajedno s Bačićem i Popijačem. Naime, premijerka je u petak u Metkoviću označila početak radova na zgradi Općinskog suda.

Komentirala je i najnovije nesuglasice s predsjednikom Josipovićem zbog imenovanja veleposlanika.

- Predsjednik je 7. lipnja stavio popis na stranice svoga ureda što znači da ga je primio i da će početi konzultacije. Tada nije smatrao da je nevaljao, a malo je čudno da nakon šest tjedana smatra da procedura nije bila u redu i da je ministar pogriješio. U svakom slučaju predložit ću da se sljedeći tjedan sastanemo i da idemo od jednog do drugog imena i razgovaramo. Za Vladu je neprihvatljivo ovo što traže iz SDP-a, pa nijedan oporbeni šef ne može tražiti da Vlada prestane raditi samo zbog njihovih ambicija - poručila je Kosor. Na sastanku će biti i ministar Jandroković, čiju je smjenu zatražio predsjednik Josipović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a