Obavijesti

News

Komentari 54

Kosor o slovenskoj odluci: To je "nonsense", to je smiješno!

Kosor o slovenskoj odluci: To je "nonsense", to je smiješno!
2

Odluka arbitražnog suda morat će se poštivati. Mislim da to treba isključivo gledati u kontekstu unutarnjih političkih odnosa u Sloveniji, istaknula je bivša premijerka

VIDEO

Suglasje slovenskog parlamenta oko arbitraže komentirala je Jadranka Kosor. Slovenija od arbitraže očekuje da će joj biti potvrđen 'teritorijalni kontakt' njenih teritorijalnih voda s međunarodnim vodama jer je, kako se navodi, takav kontakt imala i prilikom osamostaljenja. Ako to arbitražom ne bi bilo potvrđeno, arbitražu neće prihvatiti pa je Kosor komentirala i to.

- To je 'nonsense', to je smiješno. Odluka arbitražnog suda morat će se poštivati. Mislim da to treba isključivo gledati u kontekstu unutarnjih političkih odnosa u Sloveniji. Janša i mnogi drugi pokušavaju ponovo na žalost na leđima Hrvatske pojačati svoje pozicije unutar Slovenije, jer je njihova politička sudbina neizvjesna. Janša svakodnevno, pokušavajući popraviti svoj rejting, pogoršava odnose između dviju zemlje - ustanovila je bivša premijerka. Sve je ovo i očekivala.

Odluka arbitražnog suda morat će se poštivati

- To je loše, jer smo davno završili pregovore i Slovenija je preko svojeg predstavnika potpisala hrvatski pristupni ugovor, to je politička činjenica, učinio je to Pahor, tim potpisom je posvjedočio da je Hrvatska svoj posao završila i da 1. srpnja postaje članica EU - rekla je.

Ipak, smatra kako bi pravi smjer za slovensku politiku trebali biti rezultati ankete provedene među slovenskim građanima prema kojoj velika većina podržava ulazak hrvatske u EU.

Kajin: Janša očito pokušava nešto kapitalizirati pred lokalne izbore

Damir Kajin uvjeren je da će Slovenci imati gospodarske koristi od hrvatskog ulaska u EU.

Arbitražom će se u dogledno vrijeme razriješiti pitanje granice na moru

- Arbitražom će se u dogledno vrijeme razriješiti pitanje granice na moru, tako da ćemo mi, odnosno slovenski parlament te odluke morati poštivati - rekao je Kajin. Sporni slovenski zaključak oko arbitraže doživljava kao političku avanturu Janšine administracije.

- Očito pokušava nešto kapitalizirati pred lokalne izbore, a sutradan će doći neka nova slovenska izvršna vlast koja će se ravnati prema kondicijama međunarodnog javnog prava, nema govora da oni neće priznati razrješenje arbitražnog suda u slučaju granica na moru - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...