Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Kosor: Odluka o imenovanjima u NO ismijava pravnu državu

Šefici HDZ-a čini se da je Vladina odluka prema kojoj se u NO mogu imenovati nepravomoćno osuđeni oblikovana isključivo prema interesima Srećka Ferenčaka

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
48 komentara

Mislim da se ovom Vladinom odlukom o imenovanju u NO na neki način radi o ismijavanju pravne države. Ovo se može tumačiti da je samo onaj tko je pravomoćno osuđen za štetu koju je nanio ovom poduzeću ne bi mogao biti izabran, a ako je učinio drugom poduzeću, može. To je prilično apsurdno. Kad je već ova vlada odustala od javnih natječaja, u ovoj je odluci trebalo stajati da nitko protiv koga je pokrenut bilo kakav kazneni postupak ne može biti izabran u NO, a kamoli da se čeka pravomoćna presuda - smatra šefica HDZ-a Jadranka Kosor. Dodala je kako joj se čini da se ona oblikovala isključivo prema interesima Srećka Ferenčaka, te da se time pokazalo tko u vladi Zorana Milanovića vodi glavnu riječ.

- Ovo nisu dobre poruke i time se anulira sve što smo napravili zatvarajući poglavlje 23. Upozoravam da smo mi i dalje pod monitoringom i naš ulazak u EU u srpnju 2013 ovisi o izvješćima, rekla je Kosor. 

- Čačić je pobijedio i našao način da se Ferenčaka postavi u NO Janafa, a svakome tko promatra što se zbiva je jasno da su glavni Linić i Čačić da oni donose ključne odluke - rekla je Kosor te dodala da ovo nisu dobre poruke, jer smo još uvijek pod monitoringom EU. Također je potvrdila da će podržati vladinu izmjenu Zakona o radu.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message