Obavijesti

News

Komentari 67

Šef HDZ-a: Kosor priča samo o sebi, a stranka je na koljenima

Šef HDZ-a: Kosor priča samo o sebi, a stranka je na koljenima
14

Šeks i Kosor mogu biti članovi odbora, možda čak i predsjednici. Ne slažem se s njenom tvrdnjom da je se šalje u ropotarnicu političke povijesti, kaže Karamarko

VIDEO

Klub HDZ-a potvrdio je u srijedu ujutro smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora i imenovao Željka Reinera i Tomislava Čuljka na iste funkcije. 

Tomislav Karamarko, šef HDZ-a rekao je kako su Šeks i Kosor iznijeli svoja mišljenja na Klubu te da je to dobro i demokratski. 

- Klub je odlučio, bilo je nekoliko suzdržanih. Ne slažem se s tvrdnjom gospođe Kosor da je se šalje u ropotarnicu političke povijesti. Šeks i Kosor mogu biti članovi odbora, možda čak i predsjednici. Gospođa Kosor naći će se sigurno u temi branitelja - rekao je Karamarko. 

Karamarko ishvalio Šeksa

Čelnik HDZ-a je potom ishvalio Šeksa na sva usta. Istaknuo je da njemu nitko ne može osporiti zasluge za stvaranje stranke i države te da HDZ računa na njega. 

- Možda je ovo za njega samo jedna faza. Šeks se u jednom specifičnom dijelu posla istaknuo kao vrhunski profesionalac. I njegova diskusija na Klubu bila je kvalitetna - rekao je Karamarko te dodao kako je njegovo pravo bilo da da ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora, i da je to časno. 

'Nikakva Kukuriku ili Kokoda koalicija neće dostići HDZ'

Karamarko je Kosor spočitao da cijelo vrijeme priča samo o svom radu u Vladi i postignućima, a da je stranka na koljenima. Bilo je, kaže, potrebno osvježiti prve redove jer je HDZ 20 godina bio na vlasti pa se i stranka stoga zapustila. 

- Nikakva Kukuriku ili Kokoda koalicija neće dostići HDZ - završio je Karamarko. 

Reiner: Šeks je HDZ ugradio u sebe

Novi potpredsjednik Sabora Željko Reiner rekao je kako nije očekivao imenovanje, ali da mu je to čast. Smatra kako se javnost treba prestati baviti HDZ-om već problemima u zemlji, poput smanjivanja plaća, ukidanju radničkih prava. 

- Izuzetno cijenim ono što je Šeks učinio za stranku od samog osnutka, on je HDZ ugradio u sebe. I gospođa Kosor je jednako puno napravila za stranku - rekao je Reiner koji je na unutarstranačkim izborima podržao Kosor, a šef HDZ-a tu je činjenicu iskoristio kako bi ukazao na demokraciju u stranci. 

Čuljak: Šeksov sam učenik i koristit ću njegovo iskustvo

Tomislav Čuljak, novi potpredsjednik Sabora rekao je kako je prijatelj sa Šeksom. 

- Njegov sam učenik i koristit ću njegovo iskustvo - rekao je Čuljak kojemu je ovo treći mandat u Saboru. Bio je na čelu Odbora za nacionalnu sigurnost te je na pitanje kako bi vrednovao svoj rad u Saboru rekao da se to treba pitati sigurnosne službe. 

- Slučajnost je da sam se ja bavio sigurnosnim službama. Nije me zbog toga Karamarko imenovao - rekao je Čuljak.

Šeks: Ovo nije moj kraj, nema govora da odem iz HDZ-a

Šeks je novinarima potvrdio da ga nisu smijenili već je on podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora. 

- Nisam ljut, ali razočaran jesam zato što ne vidim nikakvu korelaciju između mojeg obavljanja dužnosti mjesta potpredsjednika Sabora s rezultatom unutarstranačkih izbora i s odlukom predsjedništva moje stranke da mi uskrati povjerenje za obnašanje dužnosti potpredsjednika Sabora.  Šeks tvrdi da on nije počinio nikakve pogreške niti u parlamentarnoj kampanji niti u unutarstranačkim izborima, i nije imao nikakvog razloga nuditi ostavku na svoje mjesto kao neki moralni čin.  

- No, Predsjedništvo moje stranke donijelo je odluku koju ja kao legitimist i kao osnivač HDZ-a, kao utemeljitelj respektiram i zato sam podnio ostavku - rekao je Šeks.

Ipak, Šeks je uvjerenja da ovo nije njegov politički kraj i tvrdi da nema govora da razmišlja o odlasku iz stranke 

- I sada sam istaknuo da ću se i dalje zauzimati, kao jedan od utemeljitelja i osnivača stranke, za dobrobit stranke, ali da ovu odluku predsjedništva stranke smatram štetnom i nekorisnom, te da nije u korist HDZ-a i da je na štetu HDZ-a - rekao je Šeks te na pitanje je li možda vrijeme da ode u mirovinu odgovorio: 'Oni koji se osjećaju da su za mirovinu, neka odu u mirovinu.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.