Obavijesti

News

Komentari 170

Kosor radnicima Đakovštine: Upravo ste dobili 27 mil. kuna

Kosor radnicima Đakovštine: Upravo ste dobili 27 mil. kuna
6

Novac koji će prosvjednici dobiti bit će dovoljan tek da pokriju dugove za prethodno razdoblje dok nisu imali prihoda. Ugovor su potpisali s premijerkom Kosor

VIDEO

Evo ministrice, možete kliknuti! Hvala, Martina, izrekla je premijerka Jadranka Kosor u srijedu na telefon svojoj ministrici Martini Dalić, nakon što je minutu prije toga s predstavnicima bivših radnika Đakovštine i njihovim stečajnim upraviteljem potpisala ugovor u sjedištu bivše Đakovštine. Tim ugovorom je Vlada na sebe preuzela sva potraživanja radnika.

- Novac je krenuo. Nešto više od 27 milijuna kuna upravo je stiglo na vaš račun - rekla im je premijerka, a okupljeni radnici pljeskom su pozdravili njen postupak. Tako je nakon više od godinu dana te skoro tri tjedna prosvjeda bivših radnika završila njihova agonija. No, da ne bude zabune, novac koji će prosvjednici dobiti bit će dovoljan tek da pokriju dugove za prethodno razdoblje dok nisu imali prihoda. Vladinom odlukom svoje pravo zadovoljit će 554 bivših radnika Đakovštine. 

Primjerice, Sanja Katić, koordinatorica bivših radnika Đakovštine u borbi za svoja prava, za svojih 25 godina radnog staža u propaloj tvrtki dobit će tek oko 20.000 kuna otpremine. Premda u dugovima, Sanja je na potpisivanje ugovora s premijerkom Jadrankom Kosor došla svečano odjevena, "kako su zamolili iz Vladina protokola".

- Baka mi je platila frizuru i rekla da moram izgledati ljepša od premijerke. A sestra mi je posudila svoj sako - rekla je Sanja Katić koja je nakon svega priznala da su potajno nadali rješenju, ali "ovo što smo dobili izvan je svih očekivanja!" 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jela Šolić, jedna od bivših radnica Đakovštine, rekla je kako su svi mislili da je premijerka "žena kamenog srca", a "sad je dokazala da je ipak žena mekanog srca, odnosno baš onakva kako smo se potajno i nadali".

Niti jedan radnik koji je dočekao Kosor nije se suzdržao prokomentirati njen izgled. U lice su joj rekli kako je "puno ljepša uživo nego na televiziji".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina