Obavijesti

News

Komentari 105

Kosor: Referendum može, ali nemamo ni lipe za njega

Kosor: Referendum može, ali nemamo ni lipe za njega
7

'NEMAMO 170 MILIJUNA KUNA': Jadranka Kosor kaže da u proračunu za referendum nema novca pa bi moglo doći do daljnjih rezanja nekih prava

VIDEO

Vlada će poduprijeti organiziranje referenduma, ako je to volja građana, respektirat ćemo njihovo stajalište, rekla je u četvrtak premijerka Kosor na sjednici Vlade i tako se prvi puta očitovala o sindikalnom referendumu o izmjenama Zakona o radu.
Kazala i da smo zbog referenduma suočeni s mogućim odlaganjem reformi i odustajanjem od provedbe programa gospodarskog oporavka.
- Odustajanje od daljnjih rezova, koji su sigurno bolni, ali jedino vode u oporavak, može značiti u konačnici i izvjesno paraliziranje države. To govorim potpuno odgovorno - izjavila je.
Kosor je najavila da će Saboru predložiti tumačenje zakona kako bi se odredile institucije koje moraju provjeriti valjanost potpisa. Također će predložiti i izvanrednu sjednicu Sabora s prijedlogom rebalansa proračuna kako bi se namaklo 170 milijuna kuna potrebnih za održavanje referenduma.
- U proračunu ni lipa nije planirana za održavanje izbora ni referenduma u ovoj godini. Vlada mora osigurati sredstva. Budući da je situacija u proračunu iznimno ozbiljna, moram reći da ćemo nažalost, na tragu te odluke morati očito ići na daljnja smanjivanja, vjerojatno će to biti smanjivanja određenih prava, jer ja ne vidim odakle bi drugdje ta sredstva namaknuli - kazala je Kosor.
Najavila je i razgovor sa sindikalnim središnjicama i oporbenim strankama koje prikupljale potpise za referendum jer vjeruju da oni Vjerojatno oni imaju prijedloge kako doći do potrebnih sredstava. Podsjetila je i da su potpise za referendum prikupljale sindikalne središnjice, ali i većina oporbenih stranaka. Kosor je zatražila i očitovanje sindikata hoće li se vratiti u GSV i sudjelovati u njegovom radu, odnosno jesu li za nastavak socijalnog partnerstva. Nije propustila spočitnuti da sindikati ponovno nisu došli na razgovore u Ministarstvo gospodarstva. Kada su u pitanju izmjene ZOR-a Kosor ponovno je ustvrdila da Vlada nikada nije pomislila na smanjivanje radničkih prava i ukidanje kolektivnih ugovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini