Obavijesti

News

Komentari 73

Kosor: Silinu odvratnosti zla shvatiš tek kad dođe blizu

Kosor: Silinu odvratnosti zla shvatiš tek kad dođe blizu
4

Domaći političari komentirali su na društvenim mrežama vijest o navodnoj smrti Tomislava Salopeka, zgražajući se nad činom ISIL-a i izažavajući sućut obitelji

VIDEO

Informaciju o navodnom smaknuću Hrvata Tomislava Salopeka, koju je u srijedu objavio ISIL, komentirali su i naši političari izražavajući sućut obitelji Salopek.

- Nema tog boga, nema te vjere, nema te države, nema tog sustava i nema te ideologije u čije je ime dozvoljeno ubijati. Ubojstvo Salopeka - a prije njega desetke, stotine, tisuće nevinih - jest svirep, neoprostiv zločin. I protiv čovječnosti, i protiv boga, i protiv vjere, i protiv države, i protiv sustava i protiv ideologije koja takve zločine potiče - poručio je nezavisni saborski zastupnik Branko Vukšić.

- Izražavam iskrenu sućut obitelji Tomislava Salopeka koji je postao još jedna nevina žrtva bezumne i barbarske politike tzv. Islamske države. Nažalost Hrvatska je i danas vidjela koliko je opasan terorizam i ekstremizam, kojem se zajedno s partnerima moramo oduprijeti - naopisao je na svojoj Facebook stranici napisao je Andrej Plenković, zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu.

- Tek kad zlo dođe tako blizu shvatiš svu silinu njegove odvratnosti - poručila je nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor na svom Twitter profilu.

- Kad ti riječ zastane u grlu. Zlo slavi pir neljudskosti. Opet. Do kada - napisao je Goran Bues Richembergh na svom Facebooku profilu uz članak o navodnom smaknuću Tomislava Salopeka.

- Fanatizam je veliki neprijatelj logike... teško sljepilo kod zdravih očiju, amputacija duše od kontrole koju čini razum, moral i istina.. - napisao je ministar Mihael Zmajlović.

HDZ: Čin smaknuća je udar na čovječanstvo i demokraciju

HDZ je izrazio sućut obitelji sućut te istaknuo kako ovaj čin pokazuje da je terorizam problem cijelog svijeta.

"Hrvatska demokratska zajednica zgrožena je, još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka.

U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina.

Hrvatska demokratska zajednica najdublje i najiskrenije suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka. 

Još jednom smo svjedoci da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti.

Takav barbarski čin, ne samo da izaziva zgražanje Hrvatske, nego i cijelog slobodnog svijeta. Čin smaknuća udar je na sve ljude - na čovječanstvo, civilizacijske vrijednosti i demokraciju.

Slobodni svijet nailazio je na puno teških izazova u povijesti i nikad nije pokleknuo pred silama zla i mraka. Ako se dogodilo ono najgore,Tomislavova i ostale žrtve samo jačaju našu odlučnost u toj borbi", stoji u priopćenju HDZ-a.

Sućut obitelji Salopek izrazio i Vučić

Predsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić izrazio je sućut hrvatskoj vladi i obitelji Tomislava Salopeka.

 - Ako su istinite tvrde o pogubljenju Salopeka, ja u ime Srbije i vlade Srbije izražavam vladi Hrvatske i obitelji najdublju sućut - rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji u Beogradu, prenosi Blic. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao