Obavijesti

News

Komentari 102

Kosor štedi i na invalidima: Ukida besplatnu cestarinu

Kosor štedi i na invalidima: Ukida besplatnu cestarinu
6

Vlada ukida invalidima besplatne cestarine. Mjera se odnosi na 24.334 invalida, a država planira da će na taj način uštedjeti oko 30 milijuna kuna

VIDEO

Štednja u državi se nastavlja. Vlada ukida invalidima besplatne cestarine. Mjera se odnosi na 24.334 invalida s 60 i više posto tjelesnog oštećenja donjih ekstremiteta. Na ovaj način država će uštediti oko 30 milijuna kuna.
- Došlo je vrijeme da se svi moramo odricati. Ovo pravo se ukida do boljih gospodarskih vremena - rekao je ministar prometa Božidar Kalmeta. No, ta skupina invalida i dalje će biti oslobođena plaćanja naknade za javne ceste prilikom registracije automobila za što je u proračunu osigurano 11 milijuna kuna.

GLASANJE O HARAČU VEĆ U PETAK

Ništa što možemo napraviti danas ne ostavljajmo za sutra, kazala je premijerka Kosor na sjednici Vlade. Krenula je s provedbom programa gospodarskog oporavka. Sabor bi tako u petak trebao glasati da se od 1. srpnja ukine niža stope harača od dva posto, te da se stopa od četiri posto ukine 1. studenog ove godine.

PREMIJERKA U PISMU JASNO ZACRTALA CILJEVE

Kosor je svim ministrima i dužnosnicima uputila pisma s jasno zacrtanim ciljevima i mjerama koje moraju provesti.
- Svi koji moraju dati svoj doprinos u provedbi programa moraju ga dati bez zadrške. U to su uključena i sva javna poduzeća koja odluke Vlade moraju slijediti dosljedno i bezkompromisno. Neki su htjeli poručiti da ih se odluke Vlade ne tiču, ali stav Vlade je jasan - tko ne može, ne želi ili ne zna mora otići - ponovila je Kosor.



KOSOR ZADOVOLJNA JER JE STRUČNJACI PODRŽAVAJU

Zadovoljna je što velik dio stručne javnosti pozdravlja njezin program oporavka, a kritičarima koji su sumnjali da će se on provesti, Kosor je poručila:
- On će se provesti. Ništa neće biti lako, traže se mnoga odricanja i uključenje svih. Svjetska kriza ukazala je na neke naše stare slabosti koje potječu iz proteklih desetljeća - rekla je premijerka.

VIDOŠEVIĆ: OVA GODINA SE MOŽE USPOREDITI S 1991.
O Vladinim mjerama oporavka s Kosor je razgovarao i čelnik HGK, Nadan Vidošević. Rekao je da ih treba što prije početi primjenjivati, ali i da ovaj 'nacionalni projekt' treba što širu podršku. Dodao je da je po ozbiljnosti krize ova godina usporediva s 1991., no da toga mnogi još nisu svjesni.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C