Obavijesti

News

Komentari 44

Kosor: To je konačna pravda koja će donijeti mir i stabilnost

Kosor: To je konačna pravda koja će donijeti mir i stabilnost
8

Uhićenje Ratka Mladića je dobra vijest za cijeli svijet i ovaj dio svijeta, a prije svega za sve žrtve razaranja režima Slobodana Miloševića, rekla je premijerka Kosor

VIDEO

Hrvatska kao žrtva agresije pozdravlja uhićenje Ratka Mladića i čeka uhićenje Gorana Hadžića. To je dobra vijest za cijeli svijet i ovaj dio svijeta, a prije svega za sve žrtve razaranja režima Slobodana Miloševića, rekla je premijerka Kosor.
Dodala je da je ovo konačna pravda koja donosi mir i stabilnost u ovaj dio svijeta. Naglašava kako će Hrvatska i dalje podržavati Srbiju na euroatlantskom putu.
- Mladić je jedan od najvećih krvnika i očekujemo da će zaista uskoro stati pred lice pravde. Očekujemo i uhićenje i izručenje Gorana Hadžića - dodala je Kosor.

Josipović: Sada se moramo sjetiti svih žrtava

- Ovo je trenutak kad se ponovno moramo sjetiti svih žrtava koje se stavljaju na teret Ratku Mladiću. U prvom redu mislim na žrtve Srebrenice, ali i na sve druge žrtve širom BiH i Hrvatske, a tu posebno mislim na žrtve zločina u Škabrnji. Uhićenje Ratka Mladića važan je događaj za međunarodnu pravdu i očekujem da će o njegovoj krivnji i kazni na pravedan način odlučiti Međunarodni kazneni sud u Haagu - stoji u kratkoj izjavi predsjednika Josipovića.

Dodaje da je uhićenje Ratka Mladića vrlo važno za budući međunarodni položaj Srbije i za njenu integraciju u Europsku uniju. 

- Današnje uhićenje od iznimne je važnosti za odnose u regiji, posebno kad je riječ o odnosima Srbije i BiH, ali i za odnose Srbije sa svim zemljama u regiji kao i za odnose Srbije i Hrvatske - dodaje Josipović.

Milanović: Pravda je spora, ali dostižna

Zoran Milanović (SDP) rekao je u kako je pravda spora, ali dostižna. Dodao je da to nije utjeha za žrtve u Bih i Hrvatskoj, ali je sudbina koja čeka zločince. Nije htio komentirati trenutak Mladićeva uhićenja, ali kaže da Hrvatska i Srbija neće zajedno ući u EU. Naglasio je da je bolje da su ga uhitili danas nego nikad. 

General Agotić: Bojim se da su to srpske igre

General Imra Agotić u četvrtak je pažljivo, ali s nepovjerenjem gledao vijesti. 

- Ja bi bio jako sretan da je uhapšen jer treba biti iza brave, ali se bojim da su to srpske igre. Dok se ne dokaže da je to on, ja im ništa ne vjerujem. Oni se dodvoravaju Europskoj uniji jer im je sad to kao nož pod grlom. Znaju da ih bez toga neće pustiti u Europsku uniju. Ako je to stvarno Mladić tada se bojim da će im oprostiti Hadžića -  kazao je general pa nastavio pratiti vijesti o uhićenju ratnog zločinca Ratka Mladića.

Friščić: Vjerovali smo da će ga stići pravda

Šta drugo reći nego konačno. Ostvarilo se ono što se i očekivalo jer nisu jednom izlazile tvrdnje da se on krije. Vjerovali smo i da će na tim prostorima služba odraditi taj posao. Vjerovali smo da će i njega stići pravda.

Antunović i Pusić: Konačno!

Željka Antunović rekla je kako ćemo za nešto što nije pravo i pravda moći na kraju reći da pravde ipak ima. Vesna Pusić rekla je kako nije vidjela tu vijest, ali bi njezina prva reakcija bila 'Konačno!'.

Damir Kajin: Mogli su to napraviti i prije deset godina 

- Da su htjeli mogli su to i prije napraviti i prije deset godina. Ali bez obzira na sve sada vidite koja je zasluga haškog suda na međunarodnoj zajednici jednostavno vraćaju mir na ove prostore. Time se i Srbija definitivno legitimira kao europska država. Isto tako moramo biti svjesni da nema genocidnih naroda i da zločin koji je netko počinio jednostavno nema nacionalnosti i da će zbog toga jednoga dana netko morati odgovarati. Jasno da pred Srbijom stoji veliki posao sve one jatake koji su štitili Mladića i koji su na taj način hranili jednu mržnju prema susjedima i hranili i stvarali jedno zločinačku ideologiju u dogledno vrijeme moraju biti "uhapšeni" i zatvoreni kako se zlo više iz tih zatvora ne bi širilo diljem nesretnog Balkana - rekao je Damir Kajin. 

Josip Đakić: Uhićenje je trebalo biti i ranije

Potpredsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, Josip Đakić, pozdravio je uhićenje Ratka Mladića, a kazao je kako je to trebalo biti i ranije. Vjeruje  da je haški sud kao i međunarodna zajednica prisilila Srbiju da počne funkcionirati kao pravna država da ratne zločince privedu na sud pravde. 

- Vjerojatno je jasno rečeno što im je zadaća i u kojoj se poziciji mogu naći ako to ne izvrše. Ovo nije zadnja stranica - kazao je Đakić. Smatra da oni imaju još puno stranica za prolistati u povijesti, koja je bila agresorska. 

- Koja je potpomagala, rušila Hrvatsku, koja je ubijala na Kosovu, koja je ubijala u BiH. Sve su to njihove odgovornosti za koje trebaju odgovarati - zaključio je Đakić.

Dragutin Lesar kazao je kako je Mladićevo uhićenje dobra vijest. 

- Međutim trenutak u kojem je do toga došlo je dosta simptomatičan. Brammertz je s tužiteljima na Brijunima, a Beograd hapsi Mladića. Sad da li se namjerno čekalo do tog datuma ili se radi o nekim dogovorima koji su ranije postignuti teško je procijeniti, ali u svakom slučaju dobra vijest - smatra Lesar.

Pahor čestitao Tadiću

Slovenski premijer Borut Pahor čestitao je srpskom predsjedniku Borisu Tadiću i srpskim vlastima na uspjehu pri uhićenju ratnog zločinca Ratka Mladića. 

- Mojem dragom prijatelju Tadiću i cijeloj Srbiji izražavam iskrene čestitke na uhićenju zla zbog kojeg je jugoistočna Europa patila '90-ih godina - rekao je Pahor. 

Dodao je kako je ovaj dan jako važan te da predstavlja novi korak pomirenja na osjetljivom dijelu starog kontinenta, piše 24ur.

William Hague: Ovo je povijesni trenutak

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague rekao je kako je uhićenje zločinca Ratka Mladića ''povijesni trenutak'' za zapadni Balkan, piše BBC. Rekao je i kako bi njegovo uhićenje trebalo otvoriti novo poglavlje u odnosima u regiji.

 - Čestitamo vlastima Srbije na uhićenju koje je dokazuje predanost srpske vlade i suradnju Međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju - rekao je Hague.

Ashton: Mladića treba dovesti u Haag bez odgađanja

Europska predstavnica za vanjsku politiku Catherine Ashton pozdravila je uhićenje Ratka Mladića te rekla kako ga bez odgađanja treba dovesti u Haag, piše Reuters.

- Ovo je važan korak naprijed za Srbiju i za međunarodnu pravdu. Puna suradnja s Međunarodnim sudom za bivšu Jugoslaviju i dalje je bitan za put Srbije prema EU - istaknula je Ashton. 

Bijela kuća oduševljena Mladićevim uhićenjem

Bijela kuća je izvijestila kako su oduševljeni zbog uhićenja Ratka Mladića u Srbiji. Nadaju se kako će ga što prije prebaciti u Haag. ističu kako Mladićevo uhićenje pokazuje da pravda ipak sustigne teške zločince poput njega.

Sarkozy pohvalio uhićenje

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pohvalio je uhićenje Ratka Mladića i rekao da je to korak Srbije na putu prema članstvu u EU, prenosi BBC.

Carla del Ponte: Više nema prepreka za Srbiju

Bivša glavna tužiteljica suda u Haagu rekla je kako nakon uhićenja Ratka Mladića više nema prepreka za put Srbije prema EU. Za srpski Blic je rekla kako su europska vrata otvorena i te da je uhićenje odlična vijest za srpski narod. 

Füle: Povijesni potez Srbije

Povjerenik Europska komisije za proširenje Štefan Füle pozdravio je uhićenje i 'povijesni potez' Srbije. Odmah po objavi vijesti o uhićenju Füle se telefonski čuo sa Borisom Tadićem. Povjerenik je rekao kako je Srbija ovim potezom otklonila velike prepreke na putu za ulazak u EU, piše Press.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa