Obavijesti

News

Komentari 31

Kosor: Zašto ne vjerujete meni, a slušate Pahora?

Kosor: Zašto ne vjerujete meni, a slušate Pahora?
5

Premijerka je Kajinu rekla da ne govori neistine oko dogovora sa Slovenijom i da ne ugrožava u svojoj kampanji sve što su dogovorili o deblokadi

VIDEO

Zastupnici su se u srijedu i dva sata prije početka sjednice prepucavali oko Slovenije. Zoran Milanović je u ime klubova SDP-a, HNS-a i IDS-a zatražio od premijerke da izvijesti Sabor o čemu je razgovarala i što je dogovorila s Borutom Pahorom. Rekao je da žele znati je li se odstupilo od pregovaračkih stajališta, jer ako je, to je kršenje odluka Sabora. Oporba traži odgovore, te upozoravaju da je Pahor o dogovoru već dva puta izvjestio svoje zastupnike, dok se Kosor još nije očitovala. Kajin smatra da ćemo radi dogovora izgubiti kilometre u Piranskom zaljevu, što je razljutilo predsjedavajućeg Luku Bebića. Vikom ga je upozorio da rasprava o temi nije otvorena, te upozorio da nije službeno počela predsjednička kampanja. Bebić je na kraju dao opomenu Kajinu, koji je uporno želio iznositi stavove oko Slovenije. Na Kajinove tvrdnje da ćemo izgubiti teritorij, reagrala je premijerka.
- Lijepo vas molim, nemojte izlaziti s takvim neistinama u javnost, jer su one providne i u cilju vaše predsjedničke kampanje. Nemojte ugrožavati u kampanji sve što smo uspjeli dogovoriti oko deblokade pregovora - rekla je Kosor. Ponavlja da su u Ljubljani dogovorili deblokadu te da će dvije zemlje nastaviti razgovarati o rješavanju graničnog spora. Poručila da ništa nije tajno i dogovoreno ispod stola. Bebić je oporbi poručio da će tu točku uvrstiti u dnevni red kada prikupe trećinu potpisa zastupnika. I dok ga je oporba iz klupe upozoravala da da su to već učinili, Bebić je ostao pri tvrdnji da ništa nije dobio napismeno. No, tajnik plenarne sjednice Sabora Ivan Bukarica dodao mu je potpise zastupnika.
- Nemojte mi se smijati iz klupe, od kuda sam ja mogao znati za ovaj papir - izvlačio se Bebić. Hoće li se o Sloveniji raspravljati u saboru glasovanjem će odlučiti zastupnici. Na oporbene sumnje da laže oko dogovora sa Slovenijom, Kosor je ustvrdila:
- Malo me žalosti da mi ne vjerujete. Da vjerujete nekom drugom predsjedniku Vlade, ali svojem predsjedniku Vlade ne vjerujete - rekla je Kosor. Ističe da sumnje nemaju temelj u istini, te ponavlja da sve što je dogovorila stoji u pismu švedskom predsjedništvu i u njihovom odgovoru.
- Imajte minimum povjerenja u ovo što vaša premijerka dogovara - pozvala je Kosor oporbu pa im pročitala pismo švedskom predsjedništvu, i njihov odgovor.
- Rasprava u Saboru pretvorila bi se u raspravu kao što je ova, vi bi me optuživali da sam prodala tisuće kilometara teritorija, a ja bi ponavljala da nisam - rekla je premijerka. Smatra da to ne bi bilo dobro te je predložila, ako i dalje postoji potreba za raspravom o ovoj temi, da ona bude pred vanjsko-političkim odborom. Na kraju Bebić je cijelu priču zaključio tako što je na glasovanje stavio prijedlog trećine zastupnika da se izvješće o dogovoru sa Slovenijom uvrsti na dnevni red. To nije prihvaćeno jer su protiv glasovala 72 zastupnika.Na početku sjednice odali su počast preminulom kolegi Zvonimiru Puljiću, te bivšim zastupnicima Savki Dabčević Kučar i Srećku Kljunku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu
Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline