Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Kosovo ide na parlamentarne izbore: Raspustili su skupštinu

Za raspuštanje Skupštine glasovalo je 89 od 105 prisutnih zastupnika. Jedan zastupnik je bio protiv, a dva suzdržana. Predsjednik Kosova mora raspisati izbore najranije za 30, a najkasnije za 45 dana

4 komentara

Skupština Kosova je u četvrtak dvotrećinskom većinom glasova poslanika raspuštena, čime je otvoren put za raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, a nakon ostavke premijera Ramusha Haradinaja, pišu kosovski mediji. 

Za raspuštanje Skupštine glasovalo je 89 od 105 prisutnih zastupnika. Jedan zastupnik je bio protiv, a dva suzdržana.

Prema Ustavu Kosova za raspuštanje Skupštine treba 80 glasova, od ukupno 120 poslanika.

Demokratska partija Kosova je predložila da se na glasovanje ide bez rasprave. To su, osim Demokratskog saveza Kosova, podržale sve ostale partije.

Nakon raspuštanja Skupštine, predsjednik Kosova Hashim Thaqi mora raspisati izbore najranije za 30, a najkasnije za 45 dana.

Ramush Haradinaj | Autor: Thomas Brey/DPA/PIXSELL Foto: Thomas Brey/DPA/PIXSELL

Premijer Ramush Haradinaj je 19. srpnja podnio ostavku jer je osumnjičen za ratne zločine od Specijalnog suda za Kosovo te je pozvao sve na nove izbore.

Predsjednik Thaqi je razgovarao s nekim mogućim kandidatima za novog premijera, no svi su odbili, a najveće kosovske stranke su bili jednoglasno za nove izbore.

Kosovo's President Thaci speaks to media in Berlin | Autor: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message