News

Komentari 31

'Kovačiću, za razliku od mojeg nasljednika, vi imate petlje...'

'Kovačiću, za razliku od mojeg nasljednika, vi imate petlje...'

Bivši ministar obrane u Vladi zorana Milanovića Ante Kotromanović reagirao je na potrese u Vladi oko imenovanja Vesne Tafre i Vesne Nađ u ministarstvo uprave

Bivši ministar obrane u Vladi zorana Milanovića Ante Kotromanović reagirao je na potrese u Vladi oko imenovanja Vesne Tafre i Vesne Nađ u ministarstvo uprave s kojim je nezadovoljna dio HDZ-ovaca, piše Dnevnik.hr.

''Gledam i slušam ovu bitku za Višnju Tafru i kako bi rekli naši ponizni biskupi ''braćo i sestre'' moram napisati par riječi… Tu podlu Tafru sam zatekao u MORH-u 2012. kao šeficu kabineta Davora Božinovića, HDZ-ovog ministra obrane. Na moj prijedlog ta izdajnička vlada imenovala ju je za moju zamjenicu. Isto kao i pokojnu Vesnu Orlandini na mjesto pomoćnice ministra za financije u MORH-u, a koja je prije toga bila osam godina na čelu državne riznice u osam godina mandata HDZ-a. Poslije njezine smrti ta ista nenarodna Vlada imenuje Đurđu Hunjet na isto mjesto iako je članica HDZ-a. U svojem životu nisam sreo pametnije i stručnije osobe. E sada izbaciti stručnu i pozitivnu i nestranačku osobu kao Tafru iz sustava obrane može samo jadna, loša, ljubomorna, frustrirana politika… Kada sam birao svoj tim tražio sam sposobne i vrijedne, a ne politički obojene. Zato smo mogli raditi dobar posao i imati rezultat!! Gospodine Kovačiću za razliku od mojeg nasljednika imate petlje… '', napisao je Ante Kotromanović na svom Facebooku.

Podsjetimo, u petak je objavljeno da su Višnja Tafra i Vesna Nađ imenovane u Kovačićevo ministarstvo što je uzrokovalo buru u redovima HDZ-a. 

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu ostavkom ukoliko se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josipa Đakića ne ispriča nakon što je Kovačićevu odluku da za svoje savjetnike uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ nazvao podlom.