News

Komentari 32

Kozlevac: Nova korona karta omogućuje produljenje sezone

Kozlevac: Nova korona karta omogućuje produljenje sezone

Želje i nade domaćeg turističkog sektora ipak su se na koncu ostvarile. Iako brojevi novozaraženih lagano rastu, veseli nas najnovija koronakarta Europe jer situacija stabilna i povoljna, kaže Kozlevac

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac izrazio je u četvrtak zadovoljstvo što će, po novoj europskoj koronakarti, cijela hrvatska obala, pa tako i Istra, početak rujna dočekati u "narančastom", što će im omogućiti produljenje turističke sezone.

"Želje i nade domaćeg turističkog sektora ipak su se na koncu ostvarile. Iako brojevi novozaraženih lagano rastu, veseli nas najnovija koronakarta Europe jer situacija je i dalje stabilna i povoljna i  omogućava da se produži turistička sezona", izjavio je Hini šef istarskog stožera Dino Kozlevac.

Naime, Hrvatska je u cijelosti narančasta na novoj karti raširenosti koronavirusa Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). 

Istarski Stožer ovih je dana usredotočen na to da se zadrži povoljno epidemiološko stanje, te se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi početak školske godine bio što mirniji.

"Cijeli sustav je naravno napregnut i zbog turističke sezone i dolaska velikog broja turista, očekuje nas teška i izazovna jesen, no ne očekujem loš scenarij. Građani moraju biti odgovorni i disciplinirani, pozivam ih da se cijepe i zahvaljujem im jer su oni zaslužni što smo do sada zadržali povoljnu epidemiološku situaciju", poručio je Kozlevac.  

Iako se u većini emitivnih zemalja mijenja stav prema incidenciji kao isključivom kriteriju rizičnosti putovanja u druge zemlje, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić uvjeren je da je ostanak u narančastoj zoni veliki plus za hrvatski turizam i veliki poticaj za uspješnu posezonu, naročito, kako je rekao, "kada se uzme u obzir stanje u konkurentnim zemljama". 

Najčitaniji članci