Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krađa u kući do Smiljanine: 'Tu su bili baš svi moji novci...'

Dvaput okraden: Josipa Križaića lopovi su okrali 2015. Policajcu (32) na očevidu je rekao da u sifonu ima još novca. Lani su mu iz tajnog skrovišta uzeli još 3000 eura

Foto: Mario Naranđa/Pixsell
102 komentara

Vi ste svi lopovi. Kradete, lažete, švercate. Ni rođena sestra ne zna gdje držim novac. Osim mene jedino je policajac znao gdje držim novac. On sigurno ima prste u tome, rekao je Josip Križaić šefu krim policije nakon druge krađe, 2018. godine.

Umirovljenik iz Palovca, inače prvi susjed Smiljane Srnec, kojoj sude zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, prisjetio se događaja iz ljeta 2015. Dok je na pola sata otišao k bratu, lopovi su kroz podrumski prozor ušli u njegovu kuću.

SVJEDOCI IZ PALOVCA 'Smiljana je znala manipulirati ljudima, posuđivala je novac...'

- Ukrali su mi novčanik sa 700 kuna i radnu dozvolu, koju sam imao jer sam 24 godine radio u Austriji, te druge dokumente. U drugom novčaniku imao sam oko 40 eura, no njega nisu uzeli. Uzeli su mi i dva para cipela, od kojih sam jedne nosio samo dva puta, te mi ispraznili cijelu špajzu u kojoj sam imao svakakvih namirnica iz Austrije - kaže Križaić, koji je odmah zvao policiju. Na dojavu su došli policajac i policajka.

- Policajac me pitao gdje još držim novac. Rekao mi je: ‘Mi smo policija i pred nama morate pogledati imate li i ostali novac’. Tad sam imao još 400 eura skrivenih u sifonu u kupaonici. Pokazao sam mu. Policija ništa nije poduzela vezano uz prvu krađu, nitko nije odgovarao - ogorčen je Josip. Nije mu palo na pamet promijeniti mjesto na kojem skriva novac, pa su njegovu kuću lani na Dan državnosti, 8. listopada, opet posjetili lopovi.

UBOJSTVO SESTRE Čeka se njezina strana priče: Hoće li Smiljana progovoriti?

- Ujutro kad sam se probudio, vidio sam otvoren prozor. U sifonu nisam pronašao svojih 3000 eura, koje su bile u novčanicama od 100 i 200 eura. Ukrali su mi i bankovnu knjižicu na kojoj je bilo oročeno 10.000 eura i još jednu bankovnu knjižicu s 5000 eura - ispričao je Križaić. Napomenuo je da su lopovi kod susjeda uzeli ljestve. Ušli su kroz prozor u prostoriju u kojoj je spavao, iz nje u kupaonicu, okrali ga i potom izašli kroz ulazna vrata ostavivši ljestve u njegovu kukuružnjaku.

Policajca (32) PU međimurske, kojeg je prozvao, istražuje Uskok zbog sumnje da je lopovima dojavio gdje je novac. Suspendiran je te kraj istrage čeka na slobodi.

DANAS POZNAT DATUM SUĐENJA Zar se stvarno nitko nije pitao zašto Smiljana ne da u škrinju?

Inače, Križaić je bio svjedok policijske pretrage Smiljanine kuće nakon pronalaska tijela u škrinji. Uvjeren je da je još netko od ukućana morao znati za truplo.

Možda vas zanima i ovo:
Message