Obavijesti

News

Komentari 103

Kradljivci orobili časnu, jednog je zaustavio - zagrebački frizer

Kradljivci orobili časnu, jednog je zaustavio - zagrebački frizer
10

Frizer Denis se prije 15 godina preselio iz Slovenije u Hrvatsku. U lovu na lopova ozlijedio je prst. Nasreću u blizini su bile dvije policajke u civilu, koje su došle i preuzele lopova

VIDEO

Samo se smiri! Nemoj se uopće micat!, zapovijedio je kradljivcu (24) zagrebački frizer Denis Hojnik (30). Ulovio ga je u petak nakon što je lopov s partnerom ukrao torbu časnoj sestri (73) u Ilici kraj Britanskog trga.

 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:25

- Šetao sam prema svojem salonu s ruksakom na leđima i vrećicama u rukama. Čuo sam da se netko iza mene dere: ‘Drži ga’ te sam čuo psovke. Okrenuo sam se i isprva mi ništa nije bilo jasno - počeo je priču hrabri Denis.

Tridesetak metara iza njegovih leđa dva su kradljivca presrela časnu sestru koja je stajala na ulici. Bila je na tramvajskoj stanici te je vjerojatno namjeravala ući na tramvaj broj 11 koji se ondje nalazio. Istrgnuli su joj torbu iz ruku te su počeli trčati prema Trgu Francuske Republike. Iznenađena časna ostala je skamenjena i u šoku.

Sve je to vidio vozač kamiona koji je u tom trenu bio zaustavljen na Ilici. Kad se Denis okrenuo, vidio je kako muškarac gura mladića koji je u naručju držao žensku torbicu. Uspio ga je izbaciti iz ravnoteže te je muškarac pao pred tramvajske tračnice. Možda bi ga vozač i zadržao, da se u njega tom trenutku nije zaletio drugi lopov koji je asistirao prijatelju.

Denis je doslovno imao tri sekunde za reakciju, i to mu je bilo sasvim dovoljno.

- Po torbici sam shvatio da je lopov. Uspio sam ispustiti vrećice iz ruku i staviti ih sa strane. Kako je trčao prema meni, cimao me i nisam znao hoće li otići lijevo ili desno. Umalo sam ga zahvatio, ali mi je, nažalost, uspio pobjeći - prepričao je Denis.

No tu nije stao, u njegovu smjeru krenuo je i lopov pomagač, no sreća u petak nije bila na njegovoj strani. Denis se “poput kobre” bacio na suprotnu stranu ceste i ispružio nogu preko koje je pao drugi kradljivac.

I on je pao na tračnice, no hrabri frizer ga je uhvatio i povukao na pločnik.

- Kad je bio na tlu, nije se opirao. Vidio sam mu lice i shvatio da je to dečko koji je jedva napunio 20 godina. Bio je preplašen, a meni ga je pomalo bilo žao.

Rekao sam mu: ‘Pa što ti je to trebalo?’ - prisjetio se Denis.

Građani, koji su do tada skamenjeno promatrali prizor, pozvali su policiju.

Nasreću u blizini su bile dvije policajke u civilu, koje su došle i preuzele lopova. Ubrzo je stigla i patrola te su mladića ubacili na stražnje sjedalo i odvezli ga u postaju na ispitivanje.


- Časna je došla i samo je rekla što je s mojom torbom. Bila je zabrinuta za svoj mobitel - kaže frizer.

Prema prvim informacijama, kradljivac je ukrao torbu u kojoj su bile stvari vrijedne oko 7000 kuna. Bijeg lopova snimila je nadzorna kamera Optike Iris i Caffe bara AG. Njihovi radnici ustupili su je policajcima jer je snimila lopova u bijegu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji