News

Komentari 118

Krah cijepljenja? U Zagrebu je jučer cijepljeno tek 797 građana

Krah cijepljenja? U Zagrebu je jučer cijepljeno tek 797 građana

Najveći punkt za cijepljenje u državi, na Zagrebačkom velesajmu, jučer je zjapio prazan. Cijepljeno je samo 797 građana, a Zvonimir Šostar vjeruje kako je dobar dio ljudi otišao na more

Brojni liječnici i medicinske sestre su, unatoč javnom pozivu građanima da se bez prethodne najave i narudžbe može doći cijepiti Pfizerovim cjepivom tko god hoće, veći dio dana sjedili i čekali građane, koji nisu pokazali velik interes, donosi Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zvonimir Šostar, potvrdio je da jučer nije bilo velikog interesa te da je cijepljeno samo 797 građana.

Gotovo svi koji su se došli cijepiti, došli su na početku radnog dana kako bi izbjegli vrućine. S druge strane, vjerojatno je dobar dio naših sugrađana otišao na more, kaže Šostar.

Iako je, ističe, Zagreb među gradovima koji imaju najveći udio cijepljenih u zemlji, nisu zadovoljni jer se mlađa populacija nije cijepila.

Početkom tjedna zato imamo sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te ćemo mu predložiti kampanju koja će se prvenstveno odnositi na mlade - najavljuje Šostar.

Iznio je i da podaci od petka govore kako je najveći obuhvat cijepljenjem prvom dozom unutar Hrvatske postignut u Zagrebu i iznosi 44,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 53,6 posto odraslog stanovništva, a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu također u Zagrebu, i to 34,9 posto ukupnog, odnosno 42,4 posto odraslog stanovništva.

Najčitaniji članci