Krah Željka Žužića: Tvrtka mu je izbrisana, još dvije u stečaju | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 39

Krah Željka Žužića: Tvrtka mu je izbrisana, još dvije u stečaju

Krah Željka Žužića: Tvrtka mu je izbrisana, još dvije u stečaju
1

Trgovački sud iz Sudskog je registra izbrisao tvrtku 'Solidum Žužić' nakon skraćenog stečajnog postupka zbog duga od 7,8 milijuna kuna. Željka Žužića pak javnost pamti kao stalnog gosta crnih kronika...

VIDEO

Stečajni postupak koji je vođen zbog duga tvrtke Solidum-Žužić od 7,8 milijuna kuna završio je nakon što je sud utvrdio da tvrtka nema imovine dovoljne ni za pokretanje stečajnog postupka, a vjerovnici nisu bili zainteresirani da uplate predujam za otvaranje stečaja, objavio je Lider.

Kontroverznom poduzetniku čije su tri tri glavne tvrtke prije šest godina ostvarivale oko sto milijuna kuna prihoda još dvije tvrtke su u stečaju - Trgovački centar Solidum, s minusom od 189 milijuna kuna, i Velkom, s minusom od 27 milijuna kuna.

Izvukao se s uvjetnom

Posrnuli poduzetnik sa sinom Hrvojem svojedobno je demolirao kafić u Petrinji. Hrvoje Žužić je 1. kolovoza 2007. s 2,15 promila alkohola, vozeći svoj BMW brzinom od 111 km/h, izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a njezin dečko teško je ozlijeđen. Pravomoćno je osuđen na pet godina zatvora.

Željko Žužić uhićen je i suđeno mu je zbog davanja mita bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel. Na suđenju je priznao da je dao 100.000 eura mita kako bi mogao kupiti udio u Cestama Sisak. S Uskokom, kojem je sam rekao da je dao mito, nagodio se na uvjetnu kaznu, no sudac Ivan Turudić presudu nije htio potpisati smatrajući kako je preblaga. Na kraju je trakavicu presjekao Vrhovni sud te je Žužić pravomoćno osuđen na godinu dana - uvjetno. Ako u četiri godine ne počini novo kazneno djelo, neće ići u zatvor.

'Nešto je stavila iza slika'

- Stavio sam kuvertu na stol. Ona ju je uzela i ustala do police ili ormarića kraj prozora te je stavila iza slika - prisjećao se Žužić na sudu kako je predao mito županici. No ubrzo je doznao da situacija nije onakva kako mu je bivša županica prezentirala te da tvrtka Elektrocentar Petek ima pravo prvokupa.

- Imao sam 25 godina plaću 25.000 kuna i ostvarivao dobit i do milijun eura godišnje, pa sam valjda mogao nešto i uštedjeti - odgovorio je Žužić na pitanje odakle mu novac za mito. U drugom sudskom postupku pristao je platiti 47 milijuna kuna. Uplatio je deset milijuna, a za ostatak je jamčio zgradom, koja je procijenjena na 6-7 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.